ZEYDAN'A KÖTÜ İŞÇİYE İYİ HABER

GÜNDEM 22.12.2019 - 16:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1814+ kez okundu.
 

ZEYDAN'A KÖTÜ İŞÇİYE İYİ HABER

  Adana'da koltuğa oturur oturmaz işçi kıyımı başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mahkemeden kötü haber geldi.  İŞÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN KARAR  Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) çalışırken iş akdi feshedilen bir işçi, işe iade davasını kazandı. Mahkeme, işçinin işe başlatılmaması halinde kıdem durumu da dikkate alınarak 4 aylık brüt ücret tutarının ödenmesine, ayrıca kararın kesinleşmesine kadar boşta geçen süre için de 4 aylık ücret ve haklarının ödenmesine karar verdi. ASKİ'nin karara 15 günlük sürede itiraz hakkı bulunuyor. Karar, Büyükşehir Belediyesi'nden gerekçe gösterilmeden atılan 2 bin dolayındaki işçi için de emsal gösterilebilecek.  İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ ATMAYACAĞIM  CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki bir yayında; “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti. Karalar, başkanlığının ilk günlerinde belediyede bankamatikçi olduğunu ileri sürerek, ‘işçi kıyımı’ sinyali verdi. Bahaneleri arasına işçi maaşlarının bütçenin yüzde 30’unu aşmasını da gerekçe gösterdi.

 


Adana'da koltuğa oturur oturmaz işçi kıyımı başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mahkemeden kötü haber geldi. 

İŞÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN KARAR 
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) çalışırken iş akdi feshedilen bir işçi, işe iade davasını kazandı. Mahkeme, işçinin işe başlatılmaması halinde kıdem durumu da dikkate alınarak 4 aylık brüt ücret tutarının ödenmesine, ayrıca kararın kesinleşmesine kadar boşta geçen süre için de 4 aylık ücret ve haklarının ödenmesine karar verdi. ASKİ'nin karara 15 günlük sürede itiraz hakkı bulunuyor. Karar, Büyükşehir Belediyesi'nden gerekçe gösterilmeden atılan 2 bin dolayındaki işçi için de emsal gösterilebilecek. 

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ ATMAYACAĞIM 
CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki bir yayında; “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti. Karalar, başkanlığının ilk günlerinde belediyede bankamatikçi olduğunu ileri sürerek, ‘işçi kıyımı’ sinyali verdi. Bahaneleri arasına işçi maaşlarının bütçenin yüzde 30’unu aşmasını da gerekçe gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.