Zimmet davası bitti

12.06.2017 - 13:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 9963+ kez okundu.
 

Zimmet davası bitti

ADANA-Yüreğir Ziraat Odası eski yöneticilerinin yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve zimmetle yargılandığı dava sona erdi. HAPİS CEZASI ALDILAR Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanı son duruşmasında  sanıklar Ahmet Metin, Cumali Karadağ, Aziz Yaşar Berçin, İsmail Evlibugum, Hacı Durmuş Halis görevi kötüye kullanma ve denetim görevinin ihlali suçundan 1’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezaları iyi hal nedeniyle 10 aya indirildi.   Aynı davadan yargılanan ve haklarında kamu davası açılan sanıklardan Ramazan Özdemir hakkında acılan kamu davası ise vefat etmesi nedeniyle düşürüldü. Sanıklar Yılmaz Ballıoğlu, Şevket Uludağ, Hüseyin Dilbaz, Davut Hoşgel, Şeref İskender Almalı, Mehmet Büyükyel, Durmuş Ulvi Çöl, Metin Yener, Semih Ruhi Topal, Emin Doğan, Orhan Yazgan, Vedat Başdan, Süleyman Çelik, Abdullah Pamuk, Sedat Teberik,  Osman Açık, Ahmet Güngörmüş, Menderes Yaşar, Ali Cebe, Yusuf Gürdegis, Salih Can, Murat Kuş, Hüseyin Topçu’nun ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi. Görevi kötüye kullanma ve denetim ihlaliyle suçlanan Hasan Tuluk, Vedat Öztekin ve  Mehmet akın Doğan da beraat ederken, yüklenen suçu bildirmediği için Hüseyin Hoşgel ise 2 ay 15 gün hapis cezası aldı. Zimmetle suçlanan bazı sanıklara ise Aziz Yaşar Berçin’i suçladı. Simmetle suçlanan sanık Halil Özkaramuk hakında 7 ayıl 9 ay 22 gün boyunca oda yönetimi gibi  aynı ve benzeri bir görevden men cazası verilirken,  sanık Bülent Ateş’e   1 yıl 12 ay görevden men cazası, Sanık Cebrail Çöl, 7 ayıl 9 ay 22 aynı görevi yapmaktan men vezası aldı. (Egemen)

ADANA-Yüreğir Ziraat Odası eski yöneticilerinin yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve zimmetle yargılandığı dava sona erdi.

HAPİS CEZASI ALDILAR

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanı son duruşmasında  sanıklar Ahmet Metin, Cumali Karadağ, Aziz Yaşar Berçin, İsmail Evlibugum, Hacı Durmuş Halis görevi kötüye kullanma ve denetim görevinin ihlali suçundan 1’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezaları iyi hal nedeniyle 10 aya indirildi.

 

Aynı davadan yargılanan ve haklarında kamu davası açılan sanıklardan Ramazan Özdemir hakkında acılan kamu davası ise vefat etmesi nedeniyle düşürüldü. Sanıklar Yılmaz Ballıoğlu, Şevket Uludağ, Hüseyin Dilbaz, Davut Hoşgel, Şeref İskender Almalı, Mehmet Büyükyel, Durmuş Ulvi Çöl, Metin Yener, Semih Ruhi Topal, Emin Doğan, Orhan Yazgan, Vedat Başdan, Süleyman Çelik, Abdullah Pamuk, Sedat Teberik,  Osman Açık, Ahmet Güngörmüş, Menderes Yaşar, Ali Cebe, Yusuf Gürdegis, Salih Can, Murat Kuş, Hüseyin Topçu’nun ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

Görevi kötüye kullanma ve denetim ihlaliyle suçlanan Hasan Tuluk, Vedat Öztekin ve  Mehmet akın Doğan da beraat ederken, yüklenen suçu bildirmediği için Hüseyin Hoşgel ise 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Zimmetle suçlanan bazı sanıklara ise Aziz Yaşar Berçin’i suçladı.

Simmetle suçlanan sanık Halil Özkaramuk hakında 7 ayıl 9 ay 22 gün boyunca oda yönetimi gibi  aynı ve benzeri bir görevden men cazası verilirken,  sanık Bülent Ateş’e   1 yıl 12 ay görevden men cazası, Sanık Cebrail Çöl, 7 ayıl 9 ay 22 aynı görevi yapmaktan men vezası aldı. (Egemen)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.