Defineciler tarihi eser buldu!

GÜNDEM 23.10.2020 - 15:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1238+ kez okundu.
 

Defineciler tarihi eser buldu!

Adana’da iki defineci, Roma dönemine ait bronz heykelle tarihi sikkeler buldu. Jandarma ekipleri, tarihi günyüzüne çıkaran (!) iki defineciyi gözaltına aldı. Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 20 Ekim 2020’de Kozan ilçesi Kuyulu mahallesinde E.K. ve H.A’nın kültür ve tabiat varlığı bulundurdukları bilgisi üzerine Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla E.K.’nın aracında ve evinde arama yaptı. Aramada, 1 adet Roma dönemine ait bronz heykel, 30 adet sikke, 4 adet tarihi eser niteliği taşıyan obje, 2 adet dedektör cihazı ve aparatı, 1 adet kazma ve 1 adet biber gazı ele geçirildi. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.    

Adana’da iki defineci, Roma dönemine ait bronz heykelle tarihi sikkeler buldu. Jandarma ekipleri, tarihi günyüzüne çıkaran (!) iki defineciyi gözaltına aldı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 20 Ekim 2020’de Kozan ilçesi Kuyulu mahallesinde E.K. ve H.A’nın kültür ve tabiat varlığı bulundurdukları bilgisi üzerine Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla E.K.’nın aracında ve evinde arama yaptı. Aramada, 1 adet Roma dönemine ait bronz heykel, 30 adet sikke, 4 adet tarihi eser niteliği taşıyan obje, 2 adet dedektör cihazı ve aparatı, 1 adet kazma ve 1 adet biber gazı ele geçirildi. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.