Anavarza’da tarihi gün yüzüne defineciler çıkaracak!

GÜNDEM 05.01.2021 - 12:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1796+ kez okundu.
 

Anavarza’da tarihi gün yüzüne defineciler çıkaracak!

  Antik Kent Anavarza’da tarihi gün yüzüne arkeologlar değil, defineciler çıkaracak.  Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kozan ilçesi Dilekkaya mahallesi Anavarza Antik Sit alanı içerisinde kazı yaptıkları belirlenen 4 şüpheliyi gözaltına aldı.  Jandarma ekipleri, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, defineciler M.G., Y.B., R.G. ve R.K.’yı izinsiz kazı yaparken suç aletleriyle birlikte yakaladı. Jandarma 2 adet dedektör,  1 adet dedektör başlığı, 3 kazma, 1 küreğe de el koydu.  SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DA UYMAMIŞLAR! Jandarma ekipleri, definecilere ayrıca Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Uymamaktan her birine 3.180’er lira toplamda 12 bin 720 lira idari para cezası uyguladı.

 

Antik Kent Anavarza’da tarihi gün yüzüne arkeologlar değil, defineciler çıkaracak. 
Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kozan ilçesi Dilekkaya mahallesi Anavarza Antik Sit alanı içerisinde kazı yaptıkları belirlenen 4 şüpheliyi gözaltına aldı. 

Jandarma ekipleri, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, defineciler M.G., Y.B., R.G. ve R.K.’yı izinsiz kazı yaparken suç aletleriyle birlikte yakaladı. Jandarma 2 adet dedektör,  1 adet dedektör başlığı, 3 kazma, 1 küreğe de el koydu. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DA UYMAMIŞLAR!
Jandarma ekipleri, definecilere ayrıca Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Uymamaktan her birine 3.180’er lira toplamda 12 bin 720 lira idari para cezası uyguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.