Adana’ya yakışmıyor
ADANA’DA kent içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler bakımsızlıktan tel tel dökülmeye başladı. Yolların bozuk olması nedeniyle de yıpranan belediye otobüsleri sık sık arızalanmalarıyla işine gücüne gidip gelen yolcuların tepkisini çekiyor.
ÇOĞU kez, belirtilen saatlerde duraklara gelmeyerek, yolcuların uzun süre beklemesine yol açan belediye otobüsleri, 153 çağrı merkezi arandığında aracın “arızalı” olduğu bildiriliyor. Bu durumdan büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar, artık Büyükşehir Belediyesi’nden ulaşım çilesine ivedilikle bir çözüm bulmasını istiyor.
BUGÜN sabah erken saatlerde de yolcularını aldıktan sonra hareket eden belediye otobüsünün yolda arızalanması, işine, okuluna giden insanları telaşlandırdı. Kimi, ikinci bir ücret ödeyerek, dolmuş ya da özel halk otobüslerine binerek, işine gücüne yetişmeye çalışırken kimileri de yol yardım ekiplerinin gelmesini beklemek zorunda kaldı.
VATANDAŞLAR, bu görüntülerin Adana’ya yakışmadığını belirterek, “Toplu taşıma hizmeti bir kentin imajı ve gelişmişliğiyle doğrudan ilintilidir. Bu açıdan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin bakım, onarım çalışmaları zamanında ve eksiksiz yapılarak, kentimize, insanımıza yakışır toplu ulaşım hizmeti sunulmalıdır” çağrısında bulundular.