Ali Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

ADANA-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Meclis Üyesi Avukat Ali Aydoğan, dün son yolculuğuna uğurlandı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Yakalandığı kanser hastalığıyla mücadele eden Aydoğan, önceki gün yaşamını yitirdi. Ali Aydoğan için 4 yıldır görev yaptığı Seyhan Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törende ilk konuşmayı Aydoğan’ın kardeşi Avukat Sefa Aydoğan yaptı.

Sefa Aydoğan, kardeş olmaları dışında 30 yıl aynı avukatlık bürosu içinde görev yaptıklarını belirterek, “Bugün onsuz ilk günümüz. Onu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Onu unutmayacağız” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Aydoğan’ın 40 yıllık dostu olduğunu belirterek, “O en zor dönemde İnsan Hakları Derneği Başkanlığı yapan yiğit bir devrimciydi. Lafını, sözünü esirgemez, yanlış gördüğünü hemen söylerdi. Bizleri de eleştirirdi”  diye konuştu.

Seyhan Belediyesi önünde düzenlenen törene CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TAŞ BİNADA İKİNCİ TÖREN

Aydoğan için Tarihi Adliye binasında (Taş bina) ikinci bir tören düzenlendi. Törende, Aydoğan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve özgeçmişi okundu. Saygı duruşunun ardından törende konuşan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, “Zor bir gün, baromuz adına büyük bir kayıp. Acımız büyük, çok üzgünüm" dedi.

Baro Başkanı Av. Küçük konuşmasına şöyle devam etti: "Adana Barosu olarak nevi şahsına münhasır birini, ‘adam gibi adamı’ yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O yaşamsal pratiğini ve deneyimlerini paylaşan bir isimdi. Baromuzun, hukuk ve yargı camiamızın çok üzüntülü bir günündeyiz. Sevgili Ali Aydoğan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. O da Kenan Günaştı, Ali Şahin ve nice üstatlarımız gibi aramızdan ayrıldı.”Av. Küçük, Ali Aydoğan’ın geride onurlu bir isim bıraktığını ifade ederek tüm yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diledi. Daha sonra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin söz aldı. “30 yıla yaklaşan dostluğumuz süresince kendisi ile yakinen bir arkadaş, bir dost, bir sırdaş olduk. Çok çetin ve büyük bir dostumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Baro mensubu ve kardeşi Av. Sefa Aydoğan da birlikte başladıkları 30 yıla aşkın yolculukta hep birlikte olduğunu ifade etti. Aydoğan, “Hukukun üstünlüğü, mesleğin onuru, bunun kavgasını verdiğini, adalete olan güvenini ve adaletin her daim gerçekleşeceğine inancını taşıdığını” ifade etti. Törene, Aydoğan’ın ailesi, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerinden Av. Özge Doğan işcan, Av. Hasan Alkan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yalova Barosu Başkanı ve sınıf arkadaşı Av. Hakan Gergeroğlu, Eski Baro Başkanlarından Av. Ziya Yergök , Av. Necati Erdem, Av. İsmet Altuğ, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Aziz Erbek, Av.Mengücek Gazi Çıtırık, meslektaşları ve adliye personeli katıldı. Aydoğan, Küçükoba mezarlığında defnedildi. (EGEMEN)