ALLAH’TAN KORKMUYOR MUSUNUZ?

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan işçi kıyımına Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik de tepki gösterdi. Filik, “Yumurtalık’tan 23 kişi çıkardınız, ayrım yapıyorsunuz, Allah’tan korkmuyor musunuz?” diye sordu.

15 TEMMUZ’DA OTOBÜSLER BEDAVA

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkanvekili İsmet Yüksel başkanlığında bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıldönümü dolayısıyla o gün büyükşehir belediyesi otobüslerinin ücretsiz taşıma yapması için meclisten yetki istedi. Meclis kararı ile vatandaşlar 15 Temmuz Pazartesi günü belediye otobüsleri ile ücretsiz seyahat edebilecek.

CANLI YAYIN DEVAM ETMELİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Meclis’te konuşulanı Adanalı’nın bilmesinin doğru olduğunu belirterek, Meclis’te başlatılan canlı yayının faydalı olduğu söyledi. Gülaçtı, “Vatandaşın hakkını savunmak için varız. Ancak görüyorum ki canlı yayın dün yoktu, bugün de yok. Teknik bir aksaklık varsa giderilmeli. Zeydan başkan mecliste olmadığı için yayınlanmıyorsa buna da gerek yok. Bu durumu çözmenizi istiyoruz” dedi.

SAYI 370’E KADAR DÜŞTÜ

Millet ittifakı ortağı İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili Recai Mercimek, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 39 daire müdüründen bilgi alarak işçi çıkarmalarla ilgili tasarrufta bulunduğunu söyledi. Mercimek, belediyenin içinden yoğun ihbarlar geldiğini ileri sürerek “Zeydan başkan bu yorumlara baksa 3-4 bin kişiden aşağı çıkarmaz. 430 işçi ile başlandı, yanlışlıklar başkana iletilince sayı 370’e kadar düştü” diye konuştu. Mercimek’in borçlanma ile ilgili konuyu gündeme getirdiği sözlerine ise MHP’li Abdullah Kaçar, tepki gösterdi. Kaçar, Mercimek’e “Hikaye konuşuyorsun, peşin hüküm veriyor, tahrik ediyorsun. Borçlanma gelmeden muallak konuşuyorsun” diye yanıt verdi.

CHP’LİLER BORÇLANMAYA RET VERMİŞ!

Gündem dışı söz alan Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, CHP’lilere yönelerek, “Beraber olalım, güzel anlaşalım, güzel geçinelim de hep sizin dediğiniz şekilde mi geçineceğiz?” dedi. 15 gün önce borçlanma yetkisi istediğini ancak 5 CHP’linin ret kararı verdiğini anımsatan Filik, “Geçeceğini bile bile ret verdiler. Yumurtalık’tan da 23 işçinin hepsini çıkardınız. Çıkarırken ayrım yapıyorsunuz. Allah’tan korkmuyor musunuz ya. Partizanlık yapmayın, ben bugüne kadar bir kişi bile çıkarmadım. Sizin de borçlanma yetkiniz var. Sizle nasıl anlaşacağım, her şeye ret veriyorsunuz” diye konuştu. Belediye meclisi, 10 teklifi çeşitli komisyonlara havale etti.