Biz de Varız Destekleme Derneği kuruluyor
Daha çağdaş, daha yaşanabilir bir Adana ve daha sağlıklı toplum-çevre amaçlarıyla faaliyet göstermeyi amaçlayan derneğin kurucu üyeleri bir araya geldi
Adana’da başta dezavantajlı grupların problemleriyle ilgili projeler üretmek, toplum yararına bir çok konuda faaliyet göstermek, yurt içi ve yurt dışı hibe programlarından yararlanarak Adana’nın daha çağdaş yaşanabilir bir şehir haline gelmesine, gelişmesine katkı sağlamak amaçlarıyla oluşturulan Biz de Varız Destekleme Derneği ilk toplantısını yaptı. Genel Kurul toplantısının ardından resmi olarak faaliyete geçmesi planlanan derneğin kurucu üyeleri Divan Oteli’nde bir araya geldi.
Kurucu Yönetim Kurulu’nda İş Kadını Esin Parlak, İş Kadını Şule Özülkü, Yeminli Mali Müşavir Birsen Uçar, Avukat Meryem Türktekin, Proje Uzmanı Saadettin Dindar, Prof. Mahir Fisunoğlu ve Prof. Banu Yazgan İnanç’ın bulunduğu derneğin kurucu üyeleri arasında tıp camiasından çok sayıda bilim insanı, akademisyenler, basın mensupları, bankacılar ve çeşitli meslek dallarında başarıyla faaliyet gösteren isimler yer alıyor. Derneğin kurucu üyeleri ilk toplantıda bir araya gelme, dernek tüzüğüne katkı koyma, tanışma ve olası projeler için şimdiden fikirlerini paylaşma fırsatı buldu.
BİZLER ŞANLIYSAK VE BU ŞANSI PAYLAŞMAZSAK NEYE YARAR…
Derneğin 1 yıl süreyle kurucu başkanlığını yürütecek olan iş kadını Esin Parlak, şu ana kadar sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmadığını, proje odaklı hizmetlerin içinde yer almayı tercih ettiğini söyleyerek, bu kez başkanlık görevini üstlenip, topluma daha fazla yarar sağlamayı hedeflediğini söyledi.
Parlak, “20 yıldır sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev alıyorum. İnsanların hayatına olumlu anlamda dokunabilmek ve sonrasında yüzlerindeki tebesümü görmek bana daima haz verdi. Burada bulunan herkes okuma, başarma ve mesleğinde ilerleme şansına sahip olmuş kişiler. Yıllar önce bir seminerde kulağıma küpe ettiğim sözler de işte tam burada anlam kazanıyor. ‘Bizler şanslıysak ve bu şansı paylaşmazsak, o şans neye yarar?’ Belli mesleki ya da akademik donanımdaki bizler, sadece insanların ya da canlıların hayatına geçici merhem olacak maddi dokunuşlar yapmak yerine, birikimlerimizi onların hayatlarında farkındalık yaratacak özel dokunuşlar için harcamalıyız” dedi.
KAPSAMLI TÜZÜK
20 yıllık STK deneyimlerine dayanarak olabildiğince titiz davranıp kapsamlı bir tüzük hazırladıklarının altını çizen Parlak, insan, doğa, hayvan, eşitlik, şiddet, istismar, sivil toplum diyalogları, çocuk hakları, dezavantajlı grupların hakları, eğitim, öğretim, bilinçlendirme ve bilgilendirme gibi bir çok konuya yönelik hazırlıkları bulunduğunu belirterek, AB, SODES, Kalkınma Ajansı ve diğer hibe veren kurumların açtığı programlara başvurabilecek şekilde hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.
Dernekler Masası’na üyelerin kayıt formlarının iletilmesinin ve ilk genel kurulun ardından faaliyetlere başlanacağını bildiren Esin Parlak, başkanların görev süresinin bir yıl olacağını da sözlerine ekledi.