ÇİN’DEN GELEN VİRÜS PAZARA DA UĞRADI!

Semt pazarlarında sebze-meyve fiyatları da koronavirüs ekonomisinden nasibini aldı. Patates 3,5 liradan soğan 3 liradan satılıyor. Bu haftanın en ucuzu ise domates oldu. 

UCUZ BULUNCA ALIYORLAR
Evde kal Türkiye çağrıları sürerken vatandaşlar da evlerine yakın kurulan semt pazarlarına uğrayıp kendileri için ucuz buldukları sebze-meyve, bakliyat, baharat, peynir, turşu, çerez, balık ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Pazar esnafı, virüs sebebiyle maske ve eldiven kullanırken vatandaşlar da birbirlerine uzak alışverişe dikkat etmeye çabalıyor. 

LİMONUN EN KÖTÜSÜ 5 LİRA!
Çarşı-pazar fiyatlarında bazı ürünler el yakıyor. Yeşil biber 7, patlıcan 5, koronavirüste bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğu medyada pompalanan limon ise en kötüsü 5 liradan alıcı buluyor. Pazarda daha önce kilosu 2 liradan satılan patates 3,5, 1,5 liradan satılan soğan ise 3 liradan satılıyor. Her semte göre değişmekle birlikte Yüreğir’de yeşil soğan 1, maydanoz, nane, roka ise 50’şer kuruş.

FISTIK “ÇETİN CEVİZ” ÇIKTI!
Semt pazarlarında bakliyat fiyatları da cep yakıyor. Kurufasulye 10-12, nohut ve yeşil mercimek 8 liradan satılıyor. Çerez fiyatları da adeta almış başını gidiyor. Fıstık- cevizle yarışıyor. Kilosu 15 liradan sezonu açan fıstık, kilosu 30 liradan satılan cevizle aynı fiyata müşteri bulabiliyor.