ENGEL TANIMADI, RESİM YAPTI ÖDÜL KAZANDILAR

 

Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen ‘Sanat engel tanımaz, yürekten kaleme’ resim yarışmasında birinci Seyhan Mehmet Kamuran Tekin Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nden İsmail Mert Arslan oldu. Aslan’a Kaymakam Fatih Genel, Cumhuriyet altını verdi.

 

ADANA - Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nce Engelliler haftası sebebiyle düzenlenen  6-24 yaş arası öğrencileri kapsayan ‘Sanat engel tanımaz yürekten kaleme’ resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül törenine Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel , İl Milli Eğitim Şube müdürü Hacı Mustafa Erdoğan, Yüreğir Milli Eğitim Şube müdürleri  Ahmet Demir ve Selçuk Taşyürek, okul ve kurum müdürleriyle çeşitli ilçelerden gelen öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Kaymakam Genel, yarışmanın il genelini aşarak tüm özel öğrencilere ulaşmasının yarattığı farkındalığın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Genel, özel çocukların ‘ben de varım’ diyerek yaptıkları resimlerle, iç dünyalarını açmalarının sevindirici olduğunu söyledi.  Genel, “Özel çocuklarımıza yönelik etkinlikler devam edecek.  Engel ne ki artık uçuyorum adlı  yamaç paraşütü etkinliğiyle de özel çocuklarımızla farklı çalışmalar yaptık” dedi.

ATLA TERAPİ BİTİYOR, VALİ DE KATILACAK

Genel, şunları kaydetti: “23 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezimizle ‘Engelleri atla gel, hayat burada’ projesi  ile atla gelişiyorum diyerek, otizm ve down sendromlu  özel öğrencilerimizle Süvari Binicilik Kulübü’nde 3 aydır devam eden çalışmanın son uygulamasını sayın valimiz Mahmut Demirtaş’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Bütün bu çalışmaları yaparken amacımız çocuklarımıza bir nebze olsun fayda  sağlayabilmektir. Bu farkındalık oluşturma çalışmalarına emek verenlere teşekkür ederim.”

DAĞHAN: YÜREKLERİNDEKİ GÜZELLİKLERİ HARMANLADILAR

Bu arada, özel öğrencilere yönelik il genelinde açılan ilk resim yarışması olan ‘Sanat engel tanımaz yürekten kaleme’ resim yarışmasının ödül töreninde konuşan Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi  Müdürü Cemal Dağhan, bu projenin hayata geçirilmesinde desteğini esirgemeyen Kaymakam Fatih Genel ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç’a teşekkür etti. Resim yarışmasına Adana genelindeki 38 okuldan 196 öğrenci katıldı. Dağhan, “Yüreklerindeki güzelliklerini hayal dünyalarında harmanlayıp kalemlerinden kağıda aktararak yaptıkları resimlerle katılan öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

Törende, Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  ritm gösterisi, işitme engelli bireylere  yönelik  işaret diliyle şarkı sunumu ve lirik dans gösterisi yaptı. Altınel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerden oluşan özel öğrenciler de jimnastik gösterisi sundu.

Resim yarışmasında birinci olan Seyhan Mehmet Kamuran Tekin Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nden İsmail Mert Arslan Cumhuriyet altını kazandı. İkinci Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu’ndan Hasan Yıldırım, Üçüncü Çukurova Niyazi Ekerbiçer Özel Eğitim Ortaokulu’ndan Caner Kaya oldu. Mansiyon ödülleri ise İlknur Nagaş, Mehmet Turgut Topaloğlu ve Defne Batman’a verildi.