EVİNE EKMEK GÖTÜREN İŞÇİYE DOKUNMAYIN!

 

 

BANKAMATİKÇİYE TEPKİ VAR

Tüm İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı, Tüm Büro Sen Genel Başkanı Halit Önük, bazı belediyelerde bankamatikçiler olduğu yönünde iddialar olduğunu belirterek, “Bankamatikçiler varsa çıkarsınlar, ben de destek veririm. Çünkü hak etmedikleri bir parayı alıyorlar. Ama derdi çalışmak olan, çocuklarına ekmek götürmek olanlara da dokunmasınlar. Eğer bu arkadaşları işten çıkarırlarsa, karşılarına çıkar en şiddetli kavgamızı yaparız.” dedi. 

YAZILI BELGE ALMADAN ASLA

Önük, belediyelerin el değiştirmesiyle birlikte bazı yererde yaşanması muhtemel işten çıkarmalarla ilgili uyarılarda bulundu. Önük, işçilerin telefonla veya sözlü olarak kendilerine ‘bir daha işe gelmeyin’ yönündeki tebliğlerin yasal bir dayanağı olmadığını söyledi. “Yazılı bir belge almadan işe gitmemezlik yapmayın” diyen Önük, işyerine mazeretsiz 3 gün gitmeyenlerin tazminatlarından da olacaklarını hatırlattı. Önük, “İşçi arkadaşlar kesinlikle sözlü olarak kendilerine iletilen işe gelmeyin sözlerini dikkate almasın, yazılı tebligata baksın” diye konuştu.

KAPIDA ALMAZLARSA TUTANAK TUTUN

Yazılı bir belge olmadan iş akitlerinin feshedilmesine yönelik kararın geçerliliği olmadığını ancak kesinlikle işe devam konusunda aksatma olmaması gerektiğini anlatan Önük, şöyle konuştu: “Özellikle 4 Aralık ve önce çalışanlar, kadrolu sayılıyor. Bunlar yasaya göre işten çıkarılamaz. İşçi arkadaşlar, tuzağa düşmesin. İşe gelme, çıkışın verildi şeklindeki sözlere inanmasın, yazılı belge istesin. Şayet görev yerlerine alınmıyorlarsa da 3 gün işyerine gidip usule uygun (kapıda kendisini almayan görevlinin ismini alıp yanındaki 3 arkadaşının imzasıyla) tutanak tutmalıdır. Ancak bu şekilde tazminatlarını alabilirler.”