Genç sanatçı Alihan Tanoğlu, “Çiftetelli Çalıyor” klibiyle sevenleriyle buluştu!

Seslendirdiği şarkılarla adından sıkça söz ettiren Alihan Tanoğlu, vatani görevini tamamlamasının ardından sektöre iyi bir giriş yaptı. Tanoğlu, ülkemizin çeşitli yörelerine ait halk dansı olarak bilinen Çiftetelli’nin insanlarda coşku uyandırdığını anımsatarak, yeni bir kliple hayranlarının karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tanoğlu, "Çiftetelli Çalıyor" adlı klip için sevenlerinden destek beklediğini bildirdi. 

 

 

Alihan Tanoğlu'nun, Armoni Müzik etiketiyle yayınlanan "Çiftetelli Çalıyor" isimli tekli çalışması, 4K çözünürlüğünde yayınlanıyor.  Söz ve müziği Tuncay Hirman’a, Düzenleme’si İbrahim Kara’ya ait klibin yönetmenliğini Ahmet Duran yaptı. 
Parçanın sözleri ise şöyle: Çiftetelli çalıyor / Herkes kalkmış oynuyor/ Gelin annesi Leyla/ Altınları sayıyor
İki çeyrek bir burma / Haydi güzelim durma / Bir sağa bir sola/ Çalkala yavrum çalkala 
Çiftetelli adı var / Çalgıcının sazı var/ Vur davulcu davula/ Gelinimin nazı var.
27 yaşındaki genç sanatçı Alihan Tanoğlu, Yüreğir ilçesinde doğduğunu anımsatarak, Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı’nda 2 yıllık öğretim görmesinin ardından çok sevdiği türkülerle sürekli içiçe yaşamayı tercih ettiğini söyledi. Tanoğlu, “Çok sevdiğim halkımızın gönlünde türkülerle yer edinmek istiyorum. İlk albümümü 4 parçalık bir çalışma ile 2016 yılında çıkardım. O yıllar içerisinde, albümde yer alan iki parçaya birer sene ara ile iki farklı tarzda klip çektim” dedi. Genç ve yetenekli sanatçı küçük yaşlardan bu yana gelen türkücülüğü ile de düğün, etkinlik, konser ve açılış organizasyonlarında kendi ekibi ile sahne alıyor. 

 


Alihan Tanoğlu, ilk albüm çalışmalarından bu yana, geçen iki yılın ardından, 2020 yılının ilk aylarında Adana’da Mix Atölye Studio’sunda, müzik düzenlemesini Erdal Akpınar’ın, klip çekimini Men Medya’nın yaptığı, sözleri 16. yüzyılda Tokat’ın Almus ilçesi, Görümlü köyünde yaşamış büyük ozanımız Kul Himmet’e ait olan “Gafil Gezme Şaşkın” adlı anonim türküyü Anadolu Rock formunda yaparak, Netd Müzik’te ve sosyal medyanın diğer alanlarında sundu. 
2021 yılının ekim ayında yeniden Adana'da Mix Atölye Studio'sunda müzik düzenlemesini Erdal Akpınar’ın yaptığı “Bu yıl bu dağların karı erimez” Büyük ozan Pir Sultan Abdal eserini seslendirdi ve klip çekti. Klibi Netd Müzik’te ve sosyal medyanın diğer alanlarında yeraldı. 
Genç müzisyen Alihan Tanoğlu, içsel türkülerini seslendirmeye çalışmaktan mutluluk duyduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Bu kez yine sevgili halkımızın coşkulu, özel tören günlerinde oyun havaları ve halaylarla renk ve anlam kazandırmak istiyorum. Geçen yılın Ağustos ayının son günlerinde yeniden, stüdyo için kolları sıvadım. Aranjör İbrahim Kara, ile anlaşma yaptık. Bu kez tarzımızı düğün törenlerinde gösterdiğimiz canlı performansa çevirdik. Klip  yönetmenimiz Ahmet Duran eşliğinde kamera önüne geçtim. Sözü ve müziği Piyanist Şantör Tuncay Hirman’a ait olan Çiftetelli çalıyor adlı parçayı seslendirdim. Sevenlerimizi sosyal medya hesaplarından destek vermeye çağırıyorum. Sosyal medya hesapları: Instagram: @alihantanoglumuzik, Facebook: AlihanTanoğluOfficial @Twitter: alihan0123, Youtube:Alihan Tanoğlu
E-posta: alihan0125@gmail.com, www.alihantanoglu.com/
Konser, Düğün, Etkinlik & Whatsapp İrtibat: 05382528165”