Gıda kontrol ekiplerinin denetimleri sürüyor

Adana’da gıda kontrol ekiplerinin denetimleri sürüyor. Ramazan ayı boyunca aralıksız gıda denetimlerini sürecek. 

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişiminde sıkıntı yaşamaması için gıda kontrol ekiplerinin denetimlerini sıklaştırdığını bildirdi. 
Tekin, birincil üretim aşamasından tüketiciye kadar olan tüm aşamalarda tüketici sağlığının korunmasına önem verdiklerini kaydetti. Tekin, “Ramazan ayı ile birlikte halkımızın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak, özellikle tüketimi artacak olan unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verilecek” dedi. 
Tekin, yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması, maske takmayan müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanmasını istediklerini anlattı. 
Ramazan Paketleri ile ilgili de denetimlere ağırlık verdiklerini anlatan Tekin, paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerinin kontrol edileceğini ve gerekli hallerde ürünlerden numune alınabileceğine dikkat çekti. 
Bu arada,  ülke genelinde yılbaşından bugüne kadar gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 304 bin 760 denetim, gıda üretim yerlerinde 52 bin 187 denetim olmak üzere toplam 356 bin 947 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde gıda işletmelerine toplam 2 bin 536 yasal işlem yapılarak 23 milyon 897 bin 101 TL'lik idari para cezası uygulandı.
İhbar ve şikayetler için Alo 174 Gıda Hattı aranabilecek veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp hattı kullanılabilecek