Halk şairi Ekmekçi’nin adı kütüphanede yaşatılacak!

Adana’nın kültür-sanat ve edebiyatına 40 yıldır gönüllü hizmet eden araştırmacı-yazar, halk şairi Mansur Ekmekçi’nin adı, bir lisenin kütüphanesinde yaşatılacak. Ekmekçi, hayatta iken adının bir kütüphanede yaşatılacak olmasından büyük onur duyduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Safiye Samyeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca desteklenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Adana’da yürütülen “Bırakın Kızlar Okusun” adlı Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütüyor. Proje kapsamında, Adana’nın kültür-sanat ve edebi hayatına gönüllü hizmetlerde bulunan Mansur Ekmekçi’nin adı Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesine verildi.

Halk şairi Mansur Ekmekçi, bir lisenin kütüphanesine adının verilmesinden dolayı Halk Şairi Safiye Samyeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sertaç Durak, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü  Murat Çelik, Yüreğir Milli Eğitim Şube Müdürü  Salih Erden, Okul Müdürü  Hasan Fındıkçı ile kampanyaya  katılanlara teşekkür etti.

Mansur Ekmekçi’ye 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Halk Şairi” kimliği verildi. 1960 yılında Muş ta doğan Ekmekçi, ilkokulu Midyat’ta, Ortaokulu ve liseyi Adana’da tamamladı. Eserleri ve şiirleri Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi, Türkiye İlim ve Kültür Adamları Ansiklopedisi ile 54 Ulusal Antolojide, 48 Edebiyat dergisinde, 150 muhtelif gazetelerde yayımlandı. 40 yıldır verdiği hizmetlerinden dolayı, 300’ü aşkın plakete, onur belgesine, muhtelif derece ve ödüle layık görülen Ekmekçi, birçok televizyon ve radyo programlarına konuk oldu. Derneklerde yöneticilik, gazetede muhabirlik yapan Ekmekçi, edebiyat, dil bilgisi ve şiir konularında ücretsiz kurs ve konferanslar verdi. 2008’de emekli olan Ekmekçi, evli ve dört çocuk babası, üç dil biliyor.