YÜREĞİR’İ KOCAİSPİR’E DEVRETMEK İSTERİM
AK Partili Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Partili bir belediye başkanından aldığı görevi AK Partili Yüreğir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Kocaispir’e devretmek istediğini söyledi.
Çelikcan, “Millete hizmet yolunda; milletimizle beraber yürüdüğümüz müddetçe bizi yolumuzdan ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir’ anlayışına sahip liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde inanç, azim ve onurla taşıdığımız hizmet bayrağını devredeceğiz” dedi.
Çelikcan, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek, 10 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Borçlu aldığı bir belediyeyi 10 milyon lira fazla ve bazı gayrimenkuller bırakarak devrettiğini hatırlatan Çelikcan, “10 yılda ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ şiarı ile şehrimizi geleceğe taşıyacak yüzlerce eser kazandırmış olmanın yanı sıra, 7’den 77’e bütün gönüllere girmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bizlere teveccüh gösterip bu güzel ilçemizin Şehr-i Emini yapan değerli hemşerilerimize hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşamış olmaktan dolayı Rabbime ne kadar şükür etsem azdır” diye konuştu.
AK Belediyecilik çizgisinden sapmadan, ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ Hadis-i Şerif’inin kılavuzluğunda, 10 yılda kültür evlerinden kapalı spor salonlarına, yüzlerce yeni parktan Millet Bahçesine, kentsel dönüşümden sosyal konutlara, kına konaklarından bilim merkezine kadar, ilçeye pek çok eser kazandırdıklarını anlatan Çelikcan, şöyle devam etti: “Yüreğir’de millet ve çözüm odaklı AK Belediyecilik anlayışı ile hem ilçemizin sosyo- kültürel değişimine katkı sağladık, hem de ürettiğimiz sayısız sosyal sorumluluk projeleri ile Adana’da ilkleri başarmış bir belediye olduk. Bu sayede ilçemizi; hızla kabuk değiştiren, gelişen bir kent olmanın yanı sıra cazibe merkezi haline getirdik. Bizler, 10 yıldır gece-gündüz sürdürdüğümüz hizmet seferberliğimizde hep en iyisini yapmaya çalıştık. Hiç yorulmadık, hemşerilerimizin teveccühleri, duaları bizlerin aşkla çalışmamıza vesile oldu. Bundan sonra da memleketimiz ve milletimiz için, bu kutlu yürüyüşte gönülden çalışmaya, Hak olan yolda yürümeye devam edeceğiz.”
Dar gelirli aileler için Atakent mahallesinde yaptırılan 644 konuttan büyük bölümünün satıldığını aktaran Çelikcan, 2009 yılına kadar Adana’nın göç alan, sorunlarla boğuşan bir ilçesi olan Yüreğir’in, alt ve üst yapı yatırımları, sosyal projeleri ile uluslararası kuruluşların da dikkatini çektiğini bildirdi. 10 yılda Yüreğir’de çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek için 94 yeni park yapıldığını anlatan Çelikcan,
mesleki ve teknik eğitimin bulunduğu sosyal ve kültürel projelere öncelik verip 11 kültürevi yaptıklarını vurguladı. Lokman Hekim’in yaşadığı rivayet edilen Misis’te kazı ve restorasyon çalışmalarının, uluslararası üniversiteler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile devam ettiğini dile getiren Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis projesinin Türkiye Tarihi Kentler Birliği tarafından 2016 ve 2017 yıllarda ‘En İyi Proje’ ve ‘Proje Uygulama ve Süreklilik’ kategorisinde ödül aldığını ifade etti.
Yüreğir Belediyesi olarak 10 yılda yeşil alanları 200 bin fidan ve ağaç dikerek yüzde 300 oranında artırdıklarını söyleyen Çelikcan, şunları kaydetti: “ Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, ‘Daha Temiz Bir Yüreğir’ için 24 saat aralıksız çalışıyor. 500 bin nüfuslu ilçenin 106 mahallesinde gece-gündüz, yaz-kış demeden çalışarak günlük yaklaşık 600 ton çöp toplanıyor. 2009 yılından buyana yoksula ve ihtiyaç sahibine gıdadan giyime 150 bin koli yardımda bulundu. 42 bin 300 ziyaretle engellilerimize ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti verdik.”
2016 yılında hayata geçirilen Yüreğir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi’nin 2017 yılında 106 mahalleyi kapsayacak şekilde geliştirildiğini bildiren Celikcan, yol, yapı, numarataj ve bağımsız bölüm bilgilerinden oluşan adres bileşenleri toplanarak Yüreğir kent envanteri oluşturulduğuna dikkat çekti. Çelikcan, “Teknolojik bu yatırımlar Yüreğir Belediyesi’ni teknoloji dünyasında önemli bir noktaya getirmiştir. Proje faaliyetleri ilk olarak veri tabanı tasarımı, veri sayısallaştırma, dönüşüm ve düzeltme ile başlamış, saha çalışmaları için gerekli zemin oluşturulmuştur.” dedi.