Araç sahipleri 1 Aralık'ın gelmesinden korkar oldu. Kış lastiğinin fiyatı yüzde yüzden fazla arttı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yüksek enflasyon ve fahiş zamların zorunlu kış lastiğitakmak zorunda olan yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin yanı sıra araç sahibi olan vatandaşları davurduğunu söyledi. Bulut, “Kış lastiklerinin fiyat geçen yıla göre yüzde yüzden fazla artı. 4 kış lastiğininmaliyeti 5 bin TL’yi buldu” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, araç sahiplerinin 1 Aralık’ın gelmesinden korkar halegeldiğini söyledi. CHP’li Bulut, “Yüksek enflasyon ve fahiş zamlar zorunlu kış lastiği takmak zorundaolan yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin yanı sıra araç sahibi olan vatandaşları da vurdu. Binekaraçlar için geçen yıl 577 TL olan araçların kış lastiği bu yıl 1175 TL oldu. Bir diğer markanın kış lastiğigeçen yıl 531 TL iken bu yıl 1195 TL. Bir başka markanın geçen sene 560 TL olan kış lastiği ise bu yıl1065 TL’ye yükseldi. 4 kış lastiği vatandaşa yaklaşık 5000 TL’ye mal oluyor” dedi.
İKİNCİ EL LASTİKLERE YÖNELİYORLAR
Yolcu ve yük taşıyan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:“Uygulamaya uymayan araç sahipleri hakkında ise 1150 TL trafik cezası kesiliyor. Vatandaş da kendiaracı için zorunlu olmadığı halde, can ve mal güvenliği için kış lastiklerini tercih ediyor. Kış lastiğifiyatları geçtiğimiz seneye göre yüzde yüzün üzerinde zamlandı. Biraz alım gücü olan vatandaş ikinciel lastiklere yöneliyor. Maddi durumu kötü olan vatandaş ise tarif cezası ödememek için kiralamayoluna gidiyor.
1 ARALIK GELMESİN
İktidar sözcüleri her fırsatta “20 yıldır vatandaşımızı enflasyona” ezdirmedik diye nutuk atıyor.Vatandaş enflasyonun altında kaldı, fahiş fiyatların altında ezildi. Arabası olanlar kontağı çevirmeyekorkuyor. Araç sahipleri benzin, mazot parası, trafik sigortası, Kasko, muayene ücreti, aracın vergisiderken 1 Aralık’ın gelmesinden korkar oldu. Araç sahibi için 1 Aralık ekstra masraf demek. Lastikotellerinin fiyatı da geçen seneye göre 2 kat arttı. Geçtiğimiz sene yaklaşık 110 TL olan sezonluk lastikotellerinin fiyatı 210 TL oldu.”