Yarın çok geç olacak
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, toplumu acılar içinde bırakan, yüreklerimizi dağlayan teröre dur demek için aranan siyasal çözümün yeniden şiddete dönüştüğünü söyledi. Özgümüş, “Uzun zamandan beri bağrımıza taş basarak kendimizi inandırdığımız Kürt sorununun siyasal çözüm hayali terörü cesaretlendirdi ve güçlendirdi” dedi.
ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, tırmanan terör ve artan şehit haberlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Her geçen gün hukuka, demokrasiye, adalete olan güven zayıflarken terörün korkunç elleri askerlerimizin, polislerimizin canlarını acımasızca almaya başladı. Analar tek güvenceleri göz bebekleri olan evlatlarını kahpece kurulmuş tuzaklarla kaybediyorlar.
Türkiye’yi uzun zamandır yöneten siyasal iktidar toplumu yeni Türkiye hayalleri ile oyalarken, bütün devlet kurumları güçlerini yitirirken, her gün savaşmadan onlarca şehit veriyoruz.
Siyasal iktidarın suni şekilde yarattığı bir erken seçime giderken Sayın Cumhurbaşkanının ve Sayın Başbakanın kendini savunmayı, suçlu aramayı bırakarak çözüm için, toplumun tek vücut olması için söylemlerini, politikalarını gözden geçirmesi gerekiyor.
Terörle mücadele toplumun desteğiyle yapılan mücadeledir. Silahlı Kuvvetlerin ve Güvenlik Güçlerinin yaptıkları mücadelede toplumun arkalarında olduğunu, kendilerini desteklediğini bilmeleri onları güçlendirir. Bunun için iktidar ve muhalefetin hep beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve çağdaş demokratik Türkiye için, terörle mücadelede uzlaşmaları gerektiğini ilan ediyoruz.
Terör kan, gözyaşı, ölüm, yokluk demek olan bir insanlık suçudur. Terörü lanetlemek bir duygu, bir siyasal tavırdır ama çözüm değildir. Kaybettiklerimizi geri getirmiyor. İktidar ve muhalefetin birlikte bu gidişe dur demeleri, TBMM’de alınacak kararlar doğrultusunda terörü durdurmak için, barış için gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Yarın çok geç olacaktır”