KANALİZASYON SORUNU TOKİ’DEN EV ALANI VURDU

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Buruk mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan konutlara vatandaşlar altyapı sorunlarından dolayı taşınamıyor.

KİRA DERDİMİZ VAR ÇABUK OLUN

Buruk mahallesinde, TOKİ 2 bin 135 konut projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda, yapılan konutların kura çekim işlemleri yapıldı. Dar ve orta gelirlilerle emeklilerin de ilgi gösterdiği satışlar sonucu ev sahibi olanlar, tamamlanan konutlar için taşınacakları günü bekliyor.  Ancak TOKİ’nin verdiği süre sona ermesine rağmen konut sahipleri, ilçedeki altyapı sorunlarının çözümlenmeyişinden evlerine yerleşemiyor. Kiraların çok yüksek olduğunu anlatan vatandaşlar, yetkililerin sorunun çözümü için çabuk davranmasını istiyor.

NE ZAMAN BİTER?

Bu arada, Buruk mahallesinde kanalizasyon bağlantılarında yaşanan sorunların çözümünün ağustos ayının sonlarını bulabileceği ve vatandaşların bu tarihten sonra yeni evlerine taşınabilecekleri belirtiliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce bir süre önce Buruk Kolektörü yapım çalışmaları başlatılmıştı. Bu çalışmayla toplamda 44 kilometrelik kanalizasyon hattı yapılması planlanıyor.