Sağlık-Sen "döner" için 1 günde 11 yerde!

Adana'da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye alamadıklarına dikkat çekmek için bir günde 11 sağlık kurumu önünde açıklama yapacak.

Sağlık- Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, bugün saat 08.00'de Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde başlayacakları açıklamayı İmamoğlu Devlet Hastanesi'nde sonlandıracaklarını söyledi. Nennioğlu, "Adana'da sağlık kuruluşlarında hekim dışı personelin büyük bir kısmı sabit ek ödeme alamamaktadır. Bu sorunu gündeme getirmek için gün boyu her hastanenin önünde konuyla ilgili açıklama yapacağız" dedi.

"Gün ekmeğine sahip çıkma günü" diyen Nennioğlu, sağlık çalışanlarının açıklamaya destek vermesini istedi. Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu'nun açıklama yapacağı saat ve yerler şöyle:

Adana İlindeki sağlık kuruluşlarında hekim dışı personelin büyük bir kısmı sabit üstü ek ödeme alamamaktadır. Bu sorunu gündeme getirmek için  Sağlık-sen Adana Şubesi tarafından 19.02.2020 tarihinde gün boyu her Hastanenin önünde konu ile ilgili basın açıklaması yapılacaktır.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi (Saat 8.00), Çukurova Devlet Hastanesi idare giriş kapısı önü (Saat 9.00), Fatma Kemal Timuçin ADSH (Saat 9.45), Seyhan Devlet Hastanesi Acil giriş önü (Saat 10.30), Şehir Hastanesi Başhekimlik girişi (Saat 11.15), Yüreğir Devlet Hastanesi (Saat  12.00), İl Sağlık Müdürlüğü Giriş Kapısı (Saat 12.45), Yüreğir ADSH (Saat 13.30), Ceyhan Devlet Hastanesi (Saat 14.45), Kozan Devlet Hastanesi (Saat 16.15), İmamoğlu Devlet Hastanesi önü, "Tufanbeyli, Pozantı, Karaisalı  ve İmamoğlu için" (Saat 17.30)