SÖZ VERSİN ADAY OLMAM

Durak, Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında, adaylığına ilişkin spekülasyonlara son vermek yerine “açık kapı” da bıraktı. “Aday olmayı düşünmüyorum, aday olacağım da demiyorum” diyen Durak,” Zeydan Karalar da benim gibi yapıyor, neden olduğunu siz bilirsiniz” diye konuştu.

Durak, seçim için gündeme gelmek istemediğini anlatarak, ne olacağını kendisinin de bilmediğini dile getirdi. Durak, “Ama tahmin ediyorum” dedi. Durak, teklif var mı yönündeki soruya ise “Söylenmez” diye cevap verdi.

Durak, metronun dünyanın en modern aracı olduğuna dikkat çekerek, kirlilik yaratmadığını ve az enerji harcadığını bildirdi. Durak, şöyle dedi: “Ben metroyu yaparım, yapacağım, devamını hemen yapacağım diyen biri varsa ben aday değilim. Eğer yoksa ben gelirsem 3 senede yaparım devamını üniversiteye bağlarım. Daha sonra garajlara. Londra metrosunun devamı 150 yıl sürdü. Yoksa metro bitmez çok seneler sürer. Görevden alınmasaydım Çukurova Üniversitesi’ne kadar yapılan işin ihalesine çıkılmıştı. 8 yıla yakın zaman geçti.”