Sulama Birlikleri’ne veryansın!

Özkan, yaptığı açıklamada,  çiftçinin yönetiminde olan sulama birliklerinin lağvedilerek sulama birlikleri yönetiminin DSİ’ye devredildiğini anımsattı. Bu devir kararına yanlış yönetilen sulama birliklerinin sebep olduğunu anımsatan Özkan, “Son derece düzgün yönetilen ve çiftçinin her türlü sulama, bakım ve onarım işlerini muntazam bir şekilde yapan birliklere haksızlık yapılmıştır” dedi.

 

Mevcut yapısıyla sulama birliklerinin çiftçinin ihtiyacı olan su, ekipman, bakım ve onarım konularında üzerine düşeni yapmadığına dikkat çeken Yaşar Özkan, hizmet götürebilmek için çiftçilerden katkı payı ve mazot desteği istendiğini anlattı. Bu desteklerin kayıt dışı olarak istendiğine vurgu yapan Yaşar Özkan, şunları kaydetti:

 

“Sulama birlikleri ile beraber devredilen makine ve ekipmanlar, çiftçinin parası ile alınmıştır. Üreticilerin katkı payları, birliklerin kasasında halen durmaktadır. Hali hazırda ekipmanlar mevcut iken;  bu tür işler için müteahhit firmalardan araç ve gereç kiralanmaktadır. Üreticilerimiz bu konuda da rahatsızdır. Bazı birliklerde her yıl başkan değiştiğinden hizmet alabilmek zorlaşmaktadır. Drenaj kanal temizlikleri sulama birliklerinin görev kapsamı içinde olmasına rağmen, bazı bölgelerde drenaj kanal temizliğini çiftçiler kendileri yaptırmak zorunda kalıyor. Eksik kalan işlerin giderilmesini bekliyoruz.”