3 ilçe 4 beldede seçimler yenileniyor
3 ilçe 4 beldede seçimler yenileniyor
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği üç ilçe ve dört beldede seçmenler yarın sandık başına gidecek. YSK, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından yapılan itirazları incelemiş, bazı ilçelerde, beldelerde ve mahallelerde seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.
Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ile Aksaray'ın Güzelyurt ilçelerinde seçmenler tekrar sandığa gidecek.
Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde de seçimler yeniden yapılacak.
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart’ta yerel seçimleri CHP 324 oy farkla kazanmıştı. İkinci en çok oyu alan MHP’nin adayı idi. YSK, MHP’nin itirazı üzerine seçimleri “mühürsüz pusula” gerekçesiyle iptal etti.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ise seçimi DEM Parti'nin adayı kazandı. AK Parti’nin 15 sandık için yaptığı itiraz sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde seçimi İYİ Parti’nin adayı, AK Parti’li adaydan bir oy fazla alarak kazanmıştı. AK Parti, "kısıtlı seçmenlerin" oy kullandığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Ayrıca 212 mahallede de seçmen, mahalle muhtarı için oy verecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.