Iğdır’ın sorunları meclis gündeminde

GÜNDEM 08.06.2022 - 12:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2460+ kez okundu.
 

Iğdır’ın sorunları meclis gündeminde

  Iğdır’da sorunlar dağları aşmış! Iğdır’da 21. yüzyılda içme suyu yok! “Iğdır’da yol yok, su yok, hastane yok, üreticiye ceza var!” ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin görevlendirmesiyle 4 günlük çalışma gerçekleştirdiği Iğdır’ın sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Şevkin, Iğdır’daki tüm yolların adeta köstebek yuvasına dönmüş bir hal aldığını kaydetti. Şehirde bütün yolların kazıldığını ancak kayyum tarafından yönetilen belediyenin üç yıldır nedense yolları yapmadığını dile getirdi. Iğdırlı vatandaşların bir an önce yolların yapılmasını beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Araçlar tamirden kurtulamıyor, kent toz içinde” diye konuştu. “ÜRETİCİYE CEZA VAR, HASTANE YOK, SU YOK!” Iğdır’da hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, desteklenmesi gerekirken ne yazık ki üreticilerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veya Mera Komisyonu tarafından çeşitli cezalara maruz bırakıldığını dile getiren Dr. Şevkin, ayrıca şu sorunlara dikkat çekti: “Şehirde var olan hastane sağlık ocağı gibi çalışıyor. Hastalar genellikle Erzurum'daki hastaneye yetiştirilmeye çalışılıyor. İnsanlar yolda ölmez de sağ kalırsa 5 saat uzaklıktaki Erzurum hastanesine götürülmeye çalışılıyor. Çok ciddi sulama problemi var. Adeta küçük Çukurova olarak anılan Iğdır Ovası'nda sulama olmadığı için yüzde 25 verim kaybı söz konusu. Bir an önce sulama istiyor buradaki köylüler. Aralık ilçesine bağlı 10'a yakın köyde su yok. Diğer ilçelerin bir çok köyünde de su bulunmuyor. Iğdırlı vatandaşlarımız 21. yüzyılda en önemli insan hakkı olan içme suyuna ulaşamıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”  

 

Iğdır’da sorunlar dağları aşmış!

Iğdır’da 21. yüzyılda içme suyu yok!

“Iğdır’da yol yok, su yok, hastane yok, üreticiye ceza var!”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin görevlendirmesiyle 4 günlük çalışma gerçekleştirdiği Iğdır’ın sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Şevkin, Iğdır’daki tüm yolların adeta köstebek yuvasına dönmüş bir hal aldığını kaydetti.

Şehirde bütün yolların kazıldığını ancak kayyum tarafından yönetilen belediyenin üç yıldır nedense yolları yapmadığını dile getirdi.

Iğdırlı vatandaşların bir an önce yolların yapılmasını beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Araçlar tamirden kurtulamıyor, kent toz içinde” diye konuştu.

“ÜRETİCİYE CEZA VAR, HASTANE YOK, SU YOK!”

Iğdır’da hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, desteklenmesi gerekirken ne yazık ki üreticilerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veya Mera Komisyonu tarafından çeşitli cezalara maruz bırakıldığını dile getiren Dr. Şevkin, ayrıca şu sorunlara dikkat çekti:

“Şehirde var olan hastane sağlık ocağı gibi çalışıyor. Hastalar genellikle Erzurum'daki hastaneye yetiştirilmeye çalışılıyor. İnsanlar yolda ölmez de sağ kalırsa 5 saat uzaklıktaki Erzurum hastanesine götürülmeye çalışılıyor.

Çok ciddi sulama problemi var. Adeta küçük Çukurova olarak anılan Iğdır Ovası'nda sulama olmadığı için yüzde 25 verim kaybı söz konusu. Bir an önce sulama istiyor buradaki köylüler. Aralık ilçesine bağlı 10'a yakın köyde su yok. Diğer ilçelerin bir çok köyünde de su bulunmuyor. Iğdırlı vatandaşlarımız 21. yüzyılda en önemli insan hakkı olan içme suyuna ulaşamıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.