Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin: 33 CAN İÇİN ADALET SAĞLANAMADI

GÜNDEM 24.06.2022 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1835+ kez okundu.
 

Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin: 33 CAN İÇİN ADALET SAĞLANAMADI

Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin, “29 yıldır Sivas’ta diri diri yakılan katledilen 33 can, akademisyen gazeteci aydın ülkenin vatandaşı için adaleti sağlanamadı. Adalet talebimiz devam ediyor” dedi. Keskin, Madımak otelinin “Utanç müzesi” olarak yeniden düzenlenmesi ve bu katliama sebep olanların gerekli cezaya çarptırılmalarının öncelikleri olduğunu söyledi.    Keskin, siyasi parti temsilcileri, sendika ve derneklerin temsilcileri ile Alevi Platformu üyelerinin katıldığı açıklamada, Madımak katliamını kınadı. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak otelinde kaybedilenlerin anısına biraraya geldiklerini anımsatan Keskin, “Sivas Madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımız hepsi birer değerdi. Kimi sanatçı, Kimi gazeteci, kimi karikatürist, kimisi de aşıktı ve ozandı. Kimileri de daha gencecik Ülkemizi Emperyalizme, faşizme, gericiliğe, karşı savunacak ve bunların karşısında dimdik duracak ülkemizin istikbali birer fidandı. Bu katliamın tarihi bir arka planının olduğunu daha önce de söyledik bugün yine söylüyoruz. Katliamı gerçekleştiren planlı güçlerin programlı davrandıklarını biliyoruz. Katliam, demokrasiyi eşitliği özgürlüğü toplumsal inançsal ve kültürel farkındalıkları yok sayıp bunları düşman bilen tek tip ulus, tek tip yurttaş yaratmaya çalışan zihniyettir ve o zihniyetin ürünüdür.” diye konuştu.  Keskin, yönetenlerin samimiyetine güvenemediklerini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “20 yıl içinde yapılan ve sonuçsuz kalan Alevi çalıştayları hep sonuçsuz kalmıştır. Bu süre içinde devletin yönetim kademelerinde kamuda Alevi bürokrat ve çalışanlara baktığımızda ne yazık ki Alevilerin yok sayıldığını biliyor ve görüyoruz. Şu bilinmelidir ki Aleviler bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Alevi inancı ve kültürü de bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Bizler dün vardık bugün varız yarın da var olacağız. Pir Sultan aptalın dediği gibi Sizde Şah diyeni öldürürlerse ben de bu yayladan Şah’a giderim şiarıyla; derimizi yüzdüler, yaktılar katlettiler ve öldürdüler ama yıldıramadılar herkes bunu böyle ki bilsin bizler bir gider bin geliriz. Madımak katliamının 29. yılında emperyalizme, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe, yobazlığa, adaletsizliğe, yoksulluğa karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Sıtkı Keskin, “29 yıldır Sivas’ta diri diri yakılan katledilen 33 can, akademisyen gazeteci aydın ülkenin vatandaşı için adaleti sağlanamadı. Adalet talebimiz devam ediyor” dedi. Keskin, Madımak otelinin “Utanç müzesi” olarak yeniden düzenlenmesi ve bu katliama sebep olanların gerekli cezaya çarptırılmalarının öncelikleri olduğunu söyledi. 

 

Keskin, siyasi parti temsilcileri, sendika ve derneklerin temsilcileri ile Alevi Platformu üyelerinin katıldığı açıklamada, Madımak katliamını kınadı. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak otelinde kaybedilenlerin anısına biraraya geldiklerini anımsatan Keskin, “Sivas Madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımız hepsi birer değerdi. Kimi sanatçı, Kimi gazeteci, kimi karikatürist, kimisi de aşıktı ve ozandı. Kimileri de daha gencecik Ülkemizi Emperyalizme, faşizme, gericiliğe, karşı savunacak ve bunların karşısında dimdik duracak ülkemizin istikbali birer fidandı. Bu katliamın tarihi bir arka planının olduğunu daha önce de söyledik bugün yine söylüyoruz. Katliamı gerçekleştiren planlı güçlerin programlı davrandıklarını biliyoruz. Katliam, demokrasiyi eşitliği özgürlüğü toplumsal inançsal ve kültürel farkındalıkları yok sayıp bunları düşman bilen tek tip ulus, tek tip yurttaş yaratmaya çalışan zihniyettir ve o zihniyetin ürünüdür.” diye konuştu. 


Keskin, yönetenlerin samimiyetine güvenemediklerini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “20 yıl içinde yapılan ve sonuçsuz kalan Alevi çalıştayları hep sonuçsuz kalmıştır. Bu süre içinde devletin yönetim kademelerinde kamuda Alevi bürokrat ve çalışanlara baktığımızda ne yazık ki Alevilerin yok sayıldığını biliyor ve görüyoruz. Şu bilinmelidir ki Aleviler bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Alevi inancı ve kültürü de bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Bizler dün vardık bugün varız yarın da var olacağız. Pir Sultan aptalın dediği gibi Sizde Şah diyeni öldürürlerse ben de bu yayladan Şah’a giderim şiarıyla; derimizi yüzdüler, yaktılar katlettiler ve öldürdüler ama yıldıramadılar herkes bunu böyle ki bilsin bizler bir gider bin geliriz. Madımak katliamının 29. yılında emperyalizme, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe, yobazlığa, adaletsizliğe, yoksulluğa karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.