Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz: Siyaset, Yargı eliyle tasarlanıyor

GÜNDEM 13.05.2022 - 16:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1405+ kez okundu.
 

Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz: Siyaset, Yargı eliyle tasarlanıyor

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, 7 sene önceki sosyal medya paylaşımları sebebiyle yerel mahkeme tarafından verilen kararın Yargıtay tarafından onanarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasaklı hale getirilmesiyle ilgili “Siyaset, yargı eliyle tasarımlanıyor” ifadelerini kullandı.     Gökayaz, karara yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Gökayaz’ın açıklamaları şöyle: “Yıllardan beri hakim-savcı kadroları liyakatten uzak, siyasi kimlik sahibi kişilerle doldurulmuş, Yüksek Yargı üyeliklerine hülle yoluyla siyasi atamalar yapılmıştır. Bugün, o kadrolaşmanın meyveleri toplanır hale gelmiş ve siyasete yargı eliyle istikamet çizilmeye başlanmıştır. Ülkemiz ve yurttaşlarımız bu kadar ağır adaletsizliği ve haksızlığı hak etmemektedir. Ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünü sağlamak ve hukukun üstündeki ağır siyasi baskıyı kaldırmak, Türkiye’yi adaletin sağlandığı ve özgürlüklerin yaşandığı bir yer haline getirmek, bu ülkeye karşı hepimizin borcu olsun.”

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, 7 sene önceki sosyal medya paylaşımları sebebiyle yerel mahkeme tarafından verilen kararın Yargıtay tarafından onanarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasaklı hale getirilmesiyle ilgili “Siyaset, yargı eliyle tasarımlanıyor” ifadelerini kullandı.  

 

Gökayaz, karara yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Gökayaz’ın açıklamaları şöyle: “Yıllardan beri hakim-savcı kadroları liyakatten uzak, siyasi kimlik sahibi kişilerle doldurulmuş, Yüksek Yargı üyeliklerine hülle yoluyla siyasi atamalar yapılmıştır. Bugün, o kadrolaşmanın meyveleri toplanır hale gelmiş ve siyasete yargı eliyle istikamet çizilmeye başlanmıştır. Ülkemiz ve yurttaşlarımız bu kadar ağır adaletsizliği ve haksızlığı hak etmemektedir. Ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünü sağlamak ve hukukun üstündeki ağır siyasi baskıyı kaldırmak, Türkiye’yi adaletin sağlandığı ve özgürlüklerin yaşandığı bir yer haline getirmek, bu ülkeye karşı hepimizin borcu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.