Adana, Doğu Akdeniz’in turizm merkezi olacak

TURİZM 20.06.2017 - 14:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2281+ kez okundu.
 

Adana, Doğu Akdeniz’in turizm merkezi olacak

  Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla başlatılan "Beyrut Projesi" kapsamında Lübnan'a giden Adanalı iş heyeti Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yi ziyaret etti.   Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile TÜRSAB ve Adana Ticaret Odası’na üye toplam 38 kişiden oluşan heyet, Lübnan ile turizm öncelikli iş ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundular.   Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile gerçekleşen görüşme sonrası bir açıklama yapan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, geçtiğimiz yıl 300 bin Lübnan vatandaşının Türkiye’ye turistik amaçla geldiğini belirterek, Türkiye’den Lübnan’a giden Türk turist sayısını arttırmaya çalışacaklarını belirtti. Proje kapsamında Adana ayrıca, Antakya, Mersin, Kapadokya gibi turistik bölgelerin gelişimine de katkıda bulunacak.   Günde 15 uçak kalkıyor Erciyes, "Günde neredeyse 15'e yakın uçak seferini de dikkate alırsak aslında Lübnan bizler için önemli bir turizm destinasyonu olabilir. Sayın Başbakan da çalışmaların beraber yürütülmesi noktasında desteğini sürdüreceğini ifade etti. Biz Türkiye olarak Lübnan ile turizm de dahil olmak üzere her alanda ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz" açıklamasında bulundu.   Beyrut Projesi ATO ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından, Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla geçen yıl "Beyrut Projesi" başlatılmıştı.

 

Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla başlatılan "Beyrut Projesi" kapsamında Lübnan'a giden Adanalı iş heyeti Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yi ziyaret etti.

 

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile TÜRSAB ve Adana Ticaret Odası’na üye toplam 38 kişiden oluşan heyet, Lübnan ile turizm öncelikli iş ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulundular.

 

Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile gerçekleşen görüşme sonrası bir açıklama yapan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, geçtiğimiz yıl 300 bin Lübnan vatandaşının Türkiye’ye turistik amaçla geldiğini belirterek, Türkiye’den Lübnan’a giden Türk turist sayısını arttırmaya çalışacaklarını belirtti. Proje kapsamında Adana ayrıca, Antakya, Mersin, Kapadokya gibi turistik bölgelerin gelişimine de katkıda bulunacak.

 

Günde 15 uçak kalkıyor

Erciyes, "Günde neredeyse 15'e yakın uçak seferini de dikkate alırsak aslında Lübnan bizler için önemli bir turizm destinasyonu olabilir. Sayın Başbakan da çalışmaların beraber yürütülmesi noktasında desteğini sürdüreceğini ifade etti. Biz Türkiye olarak Lübnan ile turizm de dahil olmak üzere her alanda ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Beyrut Projesi

ATO ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından, Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla geçen yıl "Beyrut Projesi" başlatılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.