ADANA İYİ KADINLAR 6284 SAYILI YASAYI KONUŞTU

SİYASET 22.09.2021 - 13:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1754+ kez okundu.
 

ADANA İYİ KADINLAR 6284 SAYILI YASAYI KONUŞTU

İYİ Parti Adana Kadın Politikaları Başkanlığı haftalık toplantılarına devam ediyor. Hemen her hafta gündemli toplantı yapan İYİ Kadınlar bu hafta ki toplantılarında;  6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelen Şiddetin Önlenmesi Yasası hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.   İl Başkan yardımcısı ve Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça nın açılışını yaptığı toplantıda, İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararı sonrasında daha büyük önem  kazanan 6284 Sayılı Yasa hakkında ayrıntılı bilgi İl Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Avukat Sibel Gerger Üstüner tarafından verildi.    Toplamda 25 maddeden oluşan 6284 Sayılı Yasada, şiddete uğrayan mağduru koruma ve rehabilite etme, şiddeti önleme, faili cezalandırma konularında ve uygulamada yaşanan aksaklıklar hakkında bilgiler veren Av. Sibel Gerger Üstüner, şiddet uygulayan kişinin mutlaka psikolojik tedavi görmesinin gerekliliği üzerinde durdu.    Aynı zamanda Aile Danışmanı olan Başkan Çiğdem Akça da buna katıldığını belirterek, "evden uzaklaştırılan şiddet uygulayan kişinin devlet misafirhanelerine alınarak mutlaka psikolojik tedaviye alınması gerekiyor ki eve döndüğünde makul düşünebilen ve bilenip kadın cinayetlerine sebep olan bireyler haline gelmesinler. Evdeki eş ve çocukların korunması buna bağlı, kendisinin de topluma yeniden kazandırılması bu şekilde mümkün. İYİ Parti İstanbul Sözleşmesinin önemini kabul etmekte ve iktidar olması durumunda sözleşmeye yeniden girmeyi taahhüt etmektedir." dedi.   İnteraktif bir ortamda, soru cevap şeklinde geçen toplantı ya il ve ilçe başkan yardımcıları, Kadın Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı.  Bilgilendirme toplantısı sonrasında, toplantıya katılan İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu ve Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi Nihal Ağca, toplantı içeriği ve yapılan saha çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.   6284 SAYILI KANUN NEDİR? 6284 sayılı kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu Kanunun uygulanmasında ve gereken hizmetlerin sunulmasında aşağıdaki temel ilkelere uyulur: a) Şiddet mağdurlarına verilecek destek ve hizmetlerin sunulmasında temel insan haklarına dayalı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, sosyal devlet ilkesine uygun, adil, etkili ve süratli bir usul izlenir. b) Şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir. c) Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz. İYİ Parti İstanbul Sözleşmesinin önemini kabul etmekte ve iktidar olması durumunda sözleşmeye yeniden girmeyi tahahüt etmektedir.
İYİ Parti Adana Kadın Politikaları Başkanlığı haftalık toplantılarına devam ediyor. Hemen her hafta gündemli toplantı yapan İYİ Kadınlar bu hafta ki toplantılarında; 
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelen Şiddetin Önlenmesi Yasası hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.
 
İl Başkan yardımcısı ve Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça nın açılışını yaptığı toplantıda, İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararı sonrasında daha büyük önem 
kazanan 6284 Sayılı Yasa hakkında ayrıntılı bilgi İl Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Avukat Sibel Gerger Üstüner tarafından verildi. 
 
Toplamda 25 maddeden oluşan 6284 Sayılı Yasada, şiddete uğrayan mağduru koruma ve rehabilite etme, şiddeti önleme, faili cezalandırma konularında ve uygulamada yaşanan aksaklıklar hakkında bilgiler veren Av. Sibel Gerger Üstüner, şiddet uygulayan kişinin mutlaka psikolojik tedavi görmesinin gerekliliği üzerinde durdu. 
 
Aynı zamanda Aile Danışmanı olan Başkan Çiğdem Akça da buna katıldığını belirterek, "evden uzaklaştırılan şiddet uygulayan kişinin devlet misafirhanelerine alınarak mutlaka psikolojik tedaviye alınması gerekiyor ki eve döndüğünde makul düşünebilen ve bilenip kadın cinayetlerine sebep olan bireyler haline gelmesinler. Evdeki eş ve çocukların korunması buna bağlı, kendisinin de topluma yeniden kazandırılması bu şekilde mümkün.
İYİ Parti İstanbul Sözleşmesinin önemini kabul etmekte ve iktidar olması durumunda sözleşmeye yeniden girmeyi taahhüt etmektedir." dedi.
 
İnteraktif bir ortamda, soru cevap şeklinde geçen toplantı ya il ve ilçe başkan yardımcıları, Kadın Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı. 
Bilgilendirme toplantısı sonrasında, toplantıya katılan İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu ve Genel Merkez Kurucular Kurulu üyesi Nihal Ağca, toplantı içeriği ve yapılan saha çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.
 

6284 SAYILI KANUN NEDİR?

6284 sayılı kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Bu Kanunun uygulanmasında ve gereken hizmetlerin sunulmasında aşağıdaki temel ilkelere uyulur:

a) Şiddet mağdurlarına verilecek destek ve hizmetlerin sunulmasında temel insan haklarına dayalı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, sosyal devlet ilkesine uygun, adil, etkili ve süratli bir usul izlenir.

b) Şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir.

c) Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz.

İYİ Parti İstanbul Sözleşmesinin önemini kabul etmekte ve iktidar olması durumunda sözleşmeye yeniden girmeyi tahahüt etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.