ADANA LEZZETLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAK PROJE BAŞLIYOR!

30.09.2021 - 17:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2730+ kez okundu.
 

ADANA LEZZETLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAK PROJE BAŞLIYOR!

Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması Projesi’nin açılış toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca koordine edilen ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında desteklenen projenin açılışına Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Çukurova Ünivesitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürü İlhan Taş, Ç.Ü. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gözde Ramazanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Betül Kiminsu. Adana Müzeler Müdürü Melike Yastı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Temsilcisi Barış Topal, Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak, Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile sivil toplum örgüt temsilcileri, devlet kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, projeyle Adana’nın gastromi alanında etkili tüm bileşenlerinin biraraya getirilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Eş başvuru sahibi Çukurova Üniversitesi adına Proje koordinatörlüğünü yürüten Prof.Dr. Nuriye Say, Adana’nın yemek kültürü bakımından tarihi birikiminin karşılığını almasına katkı koyacaklarını bildirdi. Say, yemeğin kültürel bir öğe olarak Anadolu’nun eşsiz zenginliğini yansıttığını, bununla birlikte kapsamı sadece yemek menülerine indirgemeden, ilişkili bütün kültürel öğelerle bir bütün olarak ele almayı amaçladıklarını belirtti. Say, projede eş başvuran konumundaki İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Wigwam Club’ın Avrupa’da sahip olduğu yaygın etkileşim ağı sayesinde, tanıtım faaliyetlerinin kırsal kalkınma ve turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını anlattı. Projenin İtalya ortağını temsilen Diego Santaliani ve Efrem Tassinato online olarak katılıp, kurumları hakkında bilgi verdi. Adana Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, şehrin zengin yemek kültürünün ortaya çıkarılacağı projenin stratejik hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirterek, başarı diledi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel, bu ve benzeri projelere katkı sunmanın yanısıra işbirliğinin oldukça değerli olduğunu vurguladı. Tuncel, “Eşsiz kültürümüzün bütün boyutlarıyla dünyaya tanıtılmasını önemsiyoruz” dedi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şehrin gelişmeye açık ve markalaşma yolunda güçlü olduğu gastronomi alanındaki projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını, ortaya çıkacak sonuçların nitelik açısından önemli olduğunu vurguladı. Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak, miras niteliğindeki yemeklerin ortaya çıkartılmasının şart olduğunu söyledi. Orak, “Güçlü eğitici kadromuzla katkı koymaya hazırız” dedi. Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ise, projenin sürdürülebilirliği ve proje kapsamında oluşturulacak Adana Gastronomi Evi uygulamasının başarıya ulaşabilmesi için tecrübelerini aktardı.
Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması Projesi’nin açılış toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca koordine edilen ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında desteklenen projenin açılışına Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Çukurova Ünivesitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,

Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürü İlhan Taş, Ç.Ü. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gözde Ramazanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Betül Kiminsu. Adana Müzeler Müdürü Melike Yastı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Temsilcisi Barış Topal, Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak, Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile sivil toplum örgüt temsilcileri, devlet kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
Adana Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, projeyle Adana’nın gastromi alanında etkili tüm bileşenlerinin biraraya getirilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Eş başvuru sahibi Çukurova Üniversitesi adına Proje koordinatörlüğünü yürüten Prof.Dr. Nuriye Say, Adana’nın yemek kültürü bakımından tarihi birikiminin karşılığını almasına katkı koyacaklarını bildirdi. Say, yemeğin kültürel bir öğe olarak Anadolu’nun eşsiz zenginliğini yansıttığını, bununla birlikte kapsamı sadece yemek menülerine indirgemeden, ilişkili bütün kültürel öğelerle bir bütün olarak ele almayı amaçladıklarını belirtti.

Say, projede eş başvuran konumundaki İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Wigwam Club’ın Avrupa’da sahip olduğu yaygın etkileşim ağı sayesinde, tanıtım faaliyetlerinin kırsal kalkınma ve turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını anlattı. Projenin İtalya ortağını temsilen Diego Santaliani ve Efrem Tassinato online olarak katılıp, kurumları hakkında bilgi verdi.

Adana Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, şehrin zengin yemek kültürünün ortaya çıkarılacağı projenin stratejik hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirterek, başarı diledi.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel, bu ve benzeri projelere katkı sunmanın yanısıra işbirliğinin oldukça değerli olduğunu vurguladı. Tuncel, “Eşsiz kültürümüzün bütün boyutlarıyla dünyaya tanıtılmasını önemsiyoruz” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, şehrin gelişmeye açık ve markalaşma yolunda güçlü olduğu gastronomi alanındaki projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını, ortaya çıkacak sonuçların nitelik açısından önemli olduğunu vurguladı.

Çukurova Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Orak, miras niteliğindeki yemeklerin ortaya çıkartılmasının şart olduğunu söyledi. Orak, “Güçlü eğitici kadromuzla katkı koymaya hazırız” dedi.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ise, projenin sürdürülebilirliği ve proje kapsamında oluşturulacak Adana Gastronomi Evi uygulamasının başarıya ulaşabilmesi için tecrübelerini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.