Adanalı TOHM sporcularından başarı dolu hafta sonu

SPOR 31.05.2021 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2367+ kez okundu.
 

Adanalı TOHM sporcularından başarı dolu hafta sonu

  Adanalı TOHM sporcuları hafta sonu düzenlenen müsabakalarda kenti sevindiren sonuçlara imza attılar. 28-30 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da yapılan Atletizm U20 Türkiye Şampiyonasında Adana TOHM Sporcusu Ece Narttürk Çekiç Atma Kategorisinde 60.84'lük atışı ile Türkiye Şampiyonu olmuştur. Ece bu derecesi ile Gençler Dünya Şampiyonası barajını geçerek Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir. Sporcumuz daha önce de Avrupa barajını geçmişti. Aynı şampiyonada yine TOHM Sporcularından Berivan Yiğit Gülle Atma Branşında 13.69'luk derecesi ile Türkiye 2.si, Erdem Tilki Sırıkla Atlamada 4.80'lik derecesi ile Türkiye 3.sü oldu. Ayrıca Sakarya’da yapılan Bahar Kupası ve Milli Takım Seçmeleri Kürek Şampiyonası sonucunda Adana TOHM sporcularından Medine Yiğitoğlu, Kardelen Yüce, Damla Sungunapa Slovenya’da yapılacak Uluslararası Bled Yarışlarında, Didem Sürer, Petek Hepsağ, Polonya’da gerçekleşecek U23 Avrupa Şampiyonasında, Nigar Hatun Demiroğlu, Ebru Akınal Çekya’da yapılacak U23 Dünya Şampiyonasında, Ay Yıldız için kürek çekmeye hak kazandılar. Çintimar; “Sporcularımızın başarıları gelecek adına bizleri umutlandırıyor” Şampiyona sonrası görüşlerini belirten Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, bu başarıların çok önemli olduğunu, yalnız sporcuların daha iyilerini yapabilecek potansiyelleri bulunduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları kaydetti. “Adana spor kenti bir şehir. Geçmişte bir çok branşta çok büyük şampiyonlar yetiştirmiş bir kent. Artık bu şehrin çocuklarının silkinme ve Ay Yıldızlı bayrağımız için mücadele etme vaktidir. Sporcularımız da bunu yapmaya başladılar. Verdiğimiz emeklerin karşılığını görüyor olmak, bizleri gelecek adına umutlandıran en önemli olaydır. Tüm sporcularımızı, antrenörlerini ve hepsinden öte onlara sonsuz destek veren ailelerini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

 

Adanalı TOHM sporcuları hafta sonu düzenlenen müsabakalarda kenti sevindiren sonuçlara imza attılar.

28-30 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da yapılan Atletizm U20 Türkiye Şampiyonasında Adana TOHM Sporcusu Ece Narttürk Çekiç Atma Kategorisinde 60.84'lük atışı ile Türkiye Şampiyonu olmuştur. Ece bu derecesi ile Gençler Dünya Şampiyonası barajını geçerek Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir. Sporcumuz daha önce de Avrupa barajını geçmişti.

Aynı şampiyonada yine TOHM Sporcularından Berivan Yiğit Gülle Atma Branşında 13.69'luk derecesi ile Türkiye 2.si, Erdem Tilki Sırıkla Atlamada 4.80'lik derecesi ile Türkiye 3.sü oldu.

Ayrıca Sakarya’da yapılan Bahar Kupası ve Milli Takım Seçmeleri Kürek Şampiyonası sonucunda Adana TOHM sporcularından Medine Yiğitoğlu, Kardelen Yüce, Damla Sungunapa Slovenya’da yapılacak Uluslararası Bled Yarışlarında, Didem Sürer, Petek Hepsağ, Polonya’da gerçekleşecek U23 Avrupa Şampiyonasında, Nigar Hatun Demiroğlu, Ebru Akınal Çekya’da yapılacak U23 Dünya Şampiyonasında, Ay Yıldız için kürek çekmeye hak kazandılar.

Çintimar; “Sporcularımızın başarıları gelecek adına bizleri umutlandırıyor”

Şampiyona sonrası görüşlerini belirten Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, bu başarıların çok önemli olduğunu, yalnız sporcuların daha iyilerini yapabilecek potansiyelleri bulunduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları kaydetti. “Adana spor kenti bir şehir. Geçmişte bir çok branşta çok büyük şampiyonlar yetiştirmiş bir kent. Artık bu şehrin çocuklarının silkinme ve Ay Yıldızlı bayrağımız için mücadele etme vaktidir. Sporcularımız da bunu yapmaya başladılar. Verdiğimiz emeklerin karşılığını görüyor olmak, bizleri gelecek adına umutlandıran en önemli olaydır. Tüm sporcularımızı, antrenörlerini ve hepsinden öte onlara sonsuz destek veren ailelerini tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.