Akalın: Bu süreçte güçlenmenin formülü, omuz omuza mücadele etmektir

GÜNDEM 15.05.2022 - 20:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1778+ kez okundu.
 

Akalın: Bu süreçte güçlenmenin formülü, omuz omuza mücadele etmektir

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, “İşsizliğin arttığı, enflasyonun ekmeğimizi çaldığı, ekonomik göstergelerin her geçen gün kötüleştiği bir dönemdeyiz. Bu süreçten güçlenerek çıkmanın formülü dayanışmamızı arttırmak ve omuz omuza mücadele etmektir” dedi.    Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası’nın 25. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula; Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, genel merkez yöneticileri, Türk-İş’e bağlı sendika başkanları, Türk Harb-İş’in İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Kocaeli ve Sakarya şube başkanlarıyla işyeri temsilcisi katıldı.  Genel kurulun divan başkanlığını Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, emeğiyle geçinenlerin haklarını savunan sendikaları, tarihi sorumluluklar beklediğini söyledi.  Akalın, Türk Harb-İş Sendikası’nın sadece üyelerinin değil, ülkemizin savunma sanayisi için can simidi olduğunu bildirdi. Akalın, şunları kaydetti: “İşsizliğin arttığı, enflasyonun ekmeğimizi çaldığı, ekonomik göstergelerin her geçen gün kötüleştiği, sınırsız kazanıp harcayanlarla sınırlı kazanıp hesaplı harcayanların farkının git gide çoğaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte, güçlenerek çıkmanın formülü Türk Harb-İş ruhunu ve ahlakını, dayanışmamızı arttırmak, birbirimize yabancılaşmadan beraberce, omuz omuza mücadele vermektir." Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan ise, halen süren Toplu İş Sözleşmesi’nde yaşananları anlattı. Soydan, çalışanların haklarını alması ve yeni kazanımlar elde edilmesi için kararlı çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.  Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.  Tek liste halinde gidilen seçimde; mevcut Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, delegelerin oylarını alarak güven tazeledi. Yönetim ise şu isimlerden oluştu: Erdal Akalın, Nuri Atçı, Mustafa Horan, Ahmet Özgören ve Günalp Günyaşar.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, “İşsizliğin arttığı, enflasyonun ekmeğimizi çaldığı, ekonomik göstergelerin her geçen gün kötüleştiği bir dönemdeyiz. Bu süreçten güçlenerek çıkmanın formülü dayanışmamızı arttırmak ve omuz omuza mücadele etmektir” dedi. 

 

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası’nın 25. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula; Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, genel merkez yöneticileri, Türk-İş’e bağlı sendika başkanları, Türk Harb-İş’in İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Kocaeli ve Sakarya şube başkanlarıyla işyeri temsilcisi katıldı. 


Genel kurulun divan başkanlığını Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, emeğiyle geçinenlerin haklarını savunan sendikaları, tarihi sorumluluklar beklediğini söyledi.  Akalın, Türk Harb-İş Sendikası’nın sadece üyelerinin değil, ülkemizin savunma sanayisi için can simidi olduğunu bildirdi. Akalın, şunları kaydetti: “İşsizliğin arttığı, enflasyonun ekmeğimizi çaldığı, ekonomik göstergelerin her geçen gün kötüleştiği, sınırsız kazanıp harcayanlarla sınırlı kazanıp hesaplı harcayanların farkının git gide çoğaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte, güçlenerek çıkmanın formülü Türk Harb-İş ruhunu ve ahlakını, dayanışmamızı arttırmak, birbirimize yabancılaşmadan beraberce, omuz omuza mücadele vermektir."


Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan ise, halen süren Toplu İş Sözleşmesi’nde yaşananları anlattı. Soydan, çalışanların haklarını alması ve yeni kazanımlar elde edilmesi için kararlı çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. 


Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu. 


Tek liste halinde gidilen seçimde; mevcut Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, delegelerin oylarını alarak güven tazeledi. Yönetim ise şu isimlerden oluştu: Erdal Akalın, Nuri Atçı, Mustafa Horan, Ahmet Özgören ve Günalp Günyaşar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.