AOSB’NİN GURUR TABLOSU: ISO 2’NCİ 500’DE 14 FİRMA

EKONOMİ 08.07.2021 - 11:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1463+ kez okundu.
 

AOSB’NİN GURUR TABLOSU: ISO 2’NCİ 500’DE 14 FİRMA

AOSB BAŞKANI BEKİR SÜTCÜ: “SIRALAMADA YER ALAN TÜM ADANA FİRMALARIMIZI KUTLUYORUM” ADANA/ Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik dalgalanmalara rağmen üretime ve istihdama durmaksızın devam ederek ülke ekonomisine ivme kazandıran AOSB yine gurur tablosu ile sahneye çıktı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının listelendiği ISO 2’nci 500’de Adana’dan listeye giren 18 firmanın 14’ü AOSB’de faaliyet gösteren firmalar arasında yer aldı. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2020 yılı sonuçlarına göre, AOSB’de faaliyet gösteren Pilyem Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. 37’nci, Atlasdenim Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 42’nci, Tat Nişasta İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 91’nci, Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş. 161’nci, Bakırlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 273’ncü, Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 281’nci, Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 286’ncı, Ulusoy Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 316’ncı, Tezkim Tarımsal Kimya San. ve Tic. A.Ş. 378’nci, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 407’nci, Netafim Sulama Sistemleri San. Tic. LTD ŞTİ. 425’nci, ismini açıklamayan bir firma 190’ıncı, ADASO’ya kayıtlı olmayan fakat AOSB’de faaliyet gösteren; Chryso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. 88’inci, Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. 221’inci ve Polisan Kimya Sanayii A.Ş. de 307’nci sırada yer aldı. AOSB’de faaliyet gösteren 14 firmanın yanı sıra, Adana Sanayi Odasına kayıtlı fakat AOSB dışında faaliyet gösteren; Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş. 62’nci, Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. 64’ncü, Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş de listede 399’ncu sırada yer aldı.   AOSB Başkanı Bekir Sütcü, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin 2020 yılındaki tüm ekonomik beklentileri alt üst ettiğini, doğal olarak Türkiye’nin de bundan etkilendiğini belirterek, “Zor bir yıldı. Her şeye rağmen üreten, istihdam yaratan ve ihracatla ülke ekonomisine değer katarak, listede yer alan firmalarımızı, tüm sanayicilerimizi tebrik ediyorum” dedi.  Başkan Sütcü, pandeminin açtığı yaraların sarılmaya başlamasıyla birlikte gelecek yıl açıklanacak 2021 yılı verilerinde, Adana’dan daha fazla firmanın listede yer almasını umut ettiğini sözlerine ekledi.  İstanbul Sanayi Odası tarafından geçen yıl açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda Adana’dan listeye giren 21 firmanın 18’i AOSB’de faaliyet gösteren firmalardan oluşmuştu.   

AOSB BAŞKANI BEKİR SÜTCÜ:

“SIRALAMADA YER ALAN TÜM ADANA FİRMALARIMIZI KUTLUYORUM”

ADANA/ Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin yarattığı ekonomik dalgalanmalara rağmen üretime ve istihdama durmaksızın devam ederek ülke ekonomisine ivme kazandıran AOSB yine gurur tablosu ile sahneye çıktı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının listelendiği ISO 2’nci 500’de Adana’dan listeye giren 18 firmanın 14’ü AOSB’de faaliyet gösteren firmalar arasında yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2020 yılı sonuçlarına göre, AOSB’de faaliyet gösteren Pilyem Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. 37’nci, Atlasdenim Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 42’nci, Tat Nişasta İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 91’nci, Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş. 161’nci, Bakırlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 273’ncü, Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 281’nci, Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 286’ncı, Ulusoy Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 316’ncı, Tezkim Tarımsal Kimya San. ve Tic. A.Ş. 378’nci, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 407’nci, Netafim Sulama Sistemleri San. Tic. LTD ŞTİ. 425’nci, ismini açıklamayan bir firma 190’ıncı, ADASO’ya kayıtlı olmayan fakat AOSB’de faaliyet gösteren; Chryso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. 88’inci, Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. 221’inci ve Polisan Kimya Sanayii A.Ş. de 307’nci sırada yer aldı.

AOSB’de faaliyet gösteren 14 firmanın yanı sıra, Adana Sanayi Odasına kayıtlı fakat AOSB dışında faaliyet gösteren; Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş. 62’nci, Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. 64’ncü, Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş de listede 399’ncu sırada yer aldı.  

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin 2020 yılındaki tüm ekonomik beklentileri alt üst ettiğini, doğal olarak Türkiye’nin de bundan etkilendiğini belirterek, “Zor bir yıldı. Her şeye rağmen üreten, istihdam yaratan ve ihracatla ülke ekonomisine değer katarak, listede yer alan firmalarımızı, tüm sanayicilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

Başkan Sütcü, pandeminin açtığı yaraların sarılmaya başlamasıyla birlikte gelecek yıl açıklanacak 2021 yılı verilerinde, Adana’dan daha fazla firmanın listede yer almasını umut ettiğini sözlerine ekledi. 

İstanbul Sanayi Odası tarafından geçen yıl açıklanan Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda Adana’dan listeye giren 21 firmanın 18’i AOSB’de faaliyet gösteren firmalardan oluşmuştu. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.