BAK YEŞİL YEŞİL!

GÜNDEM 29.11.2021 - 17:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2415+ kez okundu.
 

BAK YEŞİL YEŞİL!

Geçen yıldan bu yana toptan fiyatı yüzde 300’den fazla artan yeşil mercimek, dolar artışını bile katlayıp gidiyor...
Döviz kuru ve enflasyonla fiyatı sürekli artan bakliyatta, geçen yıldan bu yana fiyatı en fazla artan yeşil mercimek oldu.    GEÇEN YIL 6 BU YIL 19 Geçen yıl tedarikçilerden toptancılara satış fiyatı 6 lira olan yeşil mercimeğin toptan fiyatı 19 liraya çıktı. İnternet üzerinden satış yapan sitelerde ise yeşil mercimek 29 liradan satılıyor.  BULGUR BİLE 10 LİRA  Bu rakamlarla yeşil mercimek yüzde 300’den fazla fiyat artışıyla rekor kırdı. Geçen yıl kilosu 3,5 lira olan bulgurun toptan fiyatı da 7,5 liraya dayandı. Ambalaj ve kar oranlarıyla bu rakam 10 lirayı bulacak.  FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN  Bu arada, tedarikçilerden toptancılara yüzde 1 KDV ile verilen bakliyat, toptancılardan marketlere yüzde 8 KDV ile satılıyor. Aradaki Yüzde 7’lik KDV farkının kaldırılması ile fiyatların düşeceği belirtiliyor.
Geçen yıldan bu yana toptan fiyatı yüzde 300’den fazla artan yeşil mercimek, dolar artışını bile katlayıp gidiyor...

Döviz kuru ve enflasyonla fiyatı sürekli artan bakliyatta, geçen yıldan bu yana fiyatı en fazla artan yeşil mercimek oldu. 

 

GEÇEN YIL 6 BU YIL 19


Geçen yıl tedarikçilerden toptancılara satış fiyatı 6 lira olan yeşil mercimeğin toptan fiyatı 19 liraya çıktı. İnternet üzerinden satış yapan sitelerde ise yeşil mercimek 29 liradan satılıyor. 


BULGUR BİLE 10 LİRA 


Bu rakamlarla yeşil mercimek yüzde 300’den fazla fiyat artışıyla rekor kırdı. Geçen yıl kilosu 3,5 lira olan bulgurun toptan fiyatı da 7,5 liraya dayandı. Ambalaj ve kar oranlarıyla bu rakam 10 lirayı bulacak. 


FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN 


Bu arada, tedarikçilerden toptancılara yüzde 1 KDV ile verilen bakliyat, toptancılardan marketlere yüzde 8 KDV ile satılıyor. Aradaki Yüzde 7’lik KDV farkının kaldırılması ile fiyatların düşeceği belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.