Bakan: “Koruyucu ailede bakımı yapılan çocuk sayısı 8 bin 793

GÜNDEM 26.11.2022 - 15:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1273+ kez okundu.
 

Bakan: “Koruyucu ailede bakımı yapılan çocuk sayısı 8 bin 793

  Gürer: “Çocukların sorunları farklılaşıyor” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Aile ve Soyla Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuk sayısının 13 bin 874 olduğunu açıkladı. Bakan Yanıt 8 bin 793 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakıldığını belirtti.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakım ve korumaya muhtaç olan çocuklarla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Korunmaya ve gözetime muhtaç çocukların ülke genelinde sayısı kaçtır? Niğde ilinde bu sayı kaçtır? Ülke genelinde ilk beş il hangisidir? Bu bağlamda kayıt dışı kalmış çocuklar için izleme ve tespite yönelik çalışma yapılmakta mıdır?”   CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık olarak çocukların sağlıklı gelişimi için risklere karşı önleyici ve destekleyici çalışmalar yürüttüklerini belirti.   Çocuğun mağduriyeti ile ilgili Bakanlıklarına intikal eden herhangi bir bilgi veya ihbarın anında değerlendirildiğini ifade eden Bakan Yanık, “ Yapılan sosyal inceleme sonucu 5395 sayılı Kanunu kapsamında korunmaya ihtiyacı olan çocuk olduğu değerlendirilen çocuklar haklarında ilgili mahkemeden alınan koruyucu ve destekleyici tedbirler (bakım, barınma, sağlık, eğitim, danışmanlık) çerçevesinde desteklenmektedirler” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, 2022 yılı Ekim ayı itibariyle çocuk bakım kuruluşlarında 13 bin 874 çocuğun korunma ve bakım altında bulunduğunu açıkladı. Bakan Yanık, 8 bin 793 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakımının sağlandığını belirtti. Niğde’de 124 çocuğun korunma ve bakım altında bulunduğunu ifade eden Bakan Yanık, 44 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakıldığını bildirdi.  Bakanlıkları tarafından uygulamaya konulan “Çocuklar Güvende Programı” ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Yanık, “Çocuklar Güvende Programı kapsamında düzenli aralıklarla hane ziyareti gerçekleştirilmesi yöntemiyle çocuğun ve ailenin risk ve ihtiyaçları değerlendirilirken; risklerin giderilmesine yönelik mesleki müdahale de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da yönlendirme yapılmaktadır” diye konuştu.   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çocukların sorunlarının bölge, aile, ekonomik durum, yetişme koşulları ve yetişme yerine göre farklılaştığını, çocuk işçiliğin yanısıra çocuk yaşta şiddet dahil olumsuzlukların gözlendiğine dikkat çekti. Bu bağlamda çocuk sorunlarının her yönü ile takibinin şart olduğunu kaydeden Gürer, “Kağıt üzerinde önlemler ve yapılan açıklamaların yansımaları yeterli olmadığı açıktır.Devlet kontrolünde çocukların özellikle iş ve eğitim konusunda ayrıca ihtiyaç duydukları aile sevgisine yakın sahiplenilmesinin onların geleceği adına önemli olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

Gürer: “Çocukların sorunları farklılaşıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Aile ve Soyla Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocuk sayısının 13 bin 874 olduğunu açıkladı. Bakan Yanıt 8 bin 793 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakıldığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakım ve korumaya muhtaç olan çocuklarla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Korunmaya ve gözetime muhtaç çocukların ülke genelinde sayısı kaçtır?

Niğde ilinde bu sayı kaçtır?

Ülke genelinde ilk beş il hangisidir?

Bu bağlamda kayıt dışı kalmış çocuklar için izleme ve tespite yönelik çalışma yapılmakta mıdır?”

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık olarak çocukların sağlıklı gelişimi için risklere karşı önleyici ve destekleyici çalışmalar yürüttüklerini belirti.

 

Çocuğun mağduriyeti ile ilgili Bakanlıklarına intikal eden herhangi bir bilgi veya ihbarın anında değerlendirildiğini ifade eden Bakan Yanık, “ Yapılan sosyal inceleme sonucu 5395 sayılı Kanunu kapsamında korunmaya ihtiyacı olan çocuk olduğu değerlendirilen çocuklar haklarında ilgili mahkemeden alınan koruyucu ve destekleyici tedbirler (bakım, barınma, sağlık, eğitim, danışmanlık) çerçevesinde desteklenmektedirler” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, 2022 yılı Ekim ayı itibariyle çocuk bakım kuruluşlarında 13 bin 874 çocuğun korunma ve bakım altında bulunduğunu açıkladı. Bakan Yanık, 8 bin 793 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakımının sağlandığını belirtti.

Niğde’de 124 çocuğun korunma ve bakım altında bulunduğunu ifade eden Bakan Yanık, 44 çocuğun ise koruyucu aile yanında bakıldığını bildirdi. 

Bakanlıkları tarafından uygulamaya konulan “Çocuklar Güvende Programı” ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Yanık, “Çocuklar Güvende Programı kapsamında düzenli aralıklarla hane ziyareti gerçekleştirilmesi yöntemiyle çocuğun ve ailenin risk ve ihtiyaçları değerlendirilirken; risklerin giderilmesine yönelik mesleki müdahale de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da yönlendirme yapılmaktadır” diye konuştu. 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çocukların sorunlarının bölge, aile, ekonomik durum, yetişme koşulları ve yetişme yerine göre farklılaştığını, çocuk işçiliğin yanısıra çocuk yaşta şiddet dahil olumsuzlukların gözlendiğine dikkat çekti. Bu bağlamda çocuk sorunlarının her yönü ile takibinin şart olduğunu kaydeden Gürer, “Kağıt üzerinde önlemler ve yapılan açıklamaların yansımaları yeterli olmadığı açıktır.Devlet kontrolünde çocukların özellikle iş ve eğitim konusunda ayrıca ihtiyaç duydukları aile sevgisine yakın sahiplenilmesinin onların geleceği adına önemli olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.