Barınma Haktır, Haklarımız Satılık Değil!

SİYASET 20.09.2021 - 10:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2650+ kez okundu.
 

Barınma Haktır, Haklarımız Satılık Değil!

Türkiye Komünist Partisi'nin gençlik örgütü okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin karşı karşıya kaldığı barınma sorunuyla ilgili basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. Çağrı açıklamasında pandemi sebebiyle geçirilen aranın ardından okullarına dönen öğrencilerin fahiş fiyatlardaki ev kiraları ve cemaat yurtları arasına sıkıştırılmaya çalışılmasını kabul etmeyeceğini söyleyen Türkiye Komünist Gençliği, bu krizin çözümü için taleplerini sıralıyor. TKG'nin çağrısıyla öğrenciler 21 Eylül Salı günü Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelecek ve bir basın açıklaması düzenleyecekler. TKG'nin basın açıklamasına çağrısı şöyle: Kiralara ve öğrenci yurtlarının ücretlerine yapılan astronomik zamlar, son günlerde sıklıkla kamuoyunun gündemine geliyor. Üniversiteyi yeni kazanan birçok öğrenci, eğitim döneminin başlamasına çok az zaman kalmasına rağmen henüz bir ev ya da yurt bulabilmiş değil.    Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim görmüş, bu sene ilk defa okuluna gidecek büyük bir öğrenci topluluğu için de benzer bir durum yaşanıyor. Binbir zorlukla sınavı kazanarak üniversiteye yerleşen öğrenciler, ya emlak zenginlerinin enteresan istekleriyle muhatap oluyor, ya fahiş fiyatlara ancak başlarını sokacak yerleri kabul ediyor ya da cemaat yurtlarına mecbur kalıyorlar.   Türkiye Komünist Gençliği, bu krizin çözümü için acilen aşağıdaki adımların atılması gerektiğini ilan ediyor:   1. Kalacak yer bulamayan tüm öğrenciler için, atıl duran evlerin kamulaştırmasını da içeren adımlar atılmalı ve öğrenciler yerleştirilmelidir.   2. Tüm özel yurtlar kamulaştırılmalı, yurt binası olarak kullanılabilecek binalar acilen dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına sokulmalıdır.   3. Öğrencilerin tüm barınma masrafları devlet tarafından karşılanmalıdır.   4. Öğrenci yurtlarının sayısını arttırmaya yönelik bir çalışma acilen başlamalıdır. Yurtların yetersiz olduğu tüm illerde, öğrencilerin insanca barınıp eğitimlerini devam ettirebilecekleri yurtlar inşa edilmelidir.
Türkiye Komünist Partisi'nin gençlik örgütü okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin karşı karşıya kaldığı barınma sorunuyla ilgili basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

Çağrı açıklamasında pandemi sebebiyle geçirilen aranın ardından okullarına dönen öğrencilerin fahiş fiyatlardaki ev kiraları ve cemaat yurtları arasına sıkıştırılmaya çalışılmasını kabul etmeyeceğini söyleyen Türkiye Komünist Gençliği, bu krizin çözümü için taleplerini sıralıyor.

TKG'nin çağrısıyla öğrenciler 21 Eylül Salı günü Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelecek ve bir basın açıklaması düzenleyecekler.

TKG'nin basın açıklamasına çağrısı şöyle:

Kiralara ve öğrenci yurtlarının ücretlerine yapılan astronomik zamlar, son günlerde sıklıkla kamuoyunun gündemine geliyor. Üniversiteyi yeni kazanan birçok öğrenci, eğitim döneminin başlamasına çok az zaman kalmasına rağmen henüz bir ev ya da yurt bulabilmiş değil. 
 
Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim görmüş, bu sene ilk defa okuluna gidecek büyük bir öğrenci topluluğu için de benzer bir durum yaşanıyor. Binbir zorlukla sınavı kazanarak üniversiteye yerleşen öğrenciler, ya emlak zenginlerinin enteresan istekleriyle muhatap oluyor, ya fahiş fiyatlara ancak başlarını sokacak yerleri kabul ediyor ya da cemaat yurtlarına mecbur kalıyorlar.
 
Türkiye Komünist Gençliği, bu krizin çözümü için acilen aşağıdaki adımların atılması gerektiğini ilan ediyor:
 
1. Kalacak yer bulamayan tüm öğrenciler için, atıl duran evlerin kamulaştırmasını da içeren adımlar atılmalı ve öğrenciler yerleştirilmelidir.
 
2. Tüm özel yurtlar kamulaştırılmalı, yurt binası olarak kullanılabilecek binalar acilen dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına sokulmalıdır.
 
3. Öğrencilerin tüm barınma masrafları devlet tarafından karşılanmalıdır.
 
4. Öğrenci yurtlarının sayısını arttırmaya yönelik bir çalışma acilen başlamalıdır. Yurtların yetersiz olduğu tüm illerde, öğrencilerin insanca barınıp eğitimlerini devam ettirebilecekleri yurtlar inşa edilmelidir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.