“Bir başkanın yaptığını 10 milletvekili yapamaz”

SİYASET 31.03.2021 - 16:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1949+ kez okundu.
 

“Bir başkanın yaptığını 10 milletvekili yapamaz”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, iki yıllık icraatlarını anlattı.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediyenin 129 milyon lira borcu olduğunu hatırlatarak, “Benim işim hizmet üretmek, iş yapıyoruz. Bu kadar hizmet üretmeyip para da biriktirebilirdik. Borcumuz borç değil” dedi. Çetin’in bu sözlerin ardından ‘Bir belediye başkanının yaptığını 10 milletvekili yapamaz’ sözleri ise dikkat çekti. KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KAZMA VURACAK Çetin, ikinci döneminin iki yılını değerlendirdiği basın toplantısını “Yap-birlikte işletelim” modeliyle uyguladığı içinde Aguapark’ın da olduğu Çukurova Park Vadi Tesisleri’nde düzenledi. Çetin, Belediye Evleri mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları için bu yıl kazmayı vurmayı planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun çabalar gerektirdiğini ve uzlaşma zorluğu yaşandığını aktaran Çetin, bu konuda engelleme çabalarıyla da karşılaştıklarına dikkat çekti. Bir  Çetin, “Biz burayı 4 etaba böldük ve ilk 2 etabı hayata geçireceğiz. Kısmet olursa bu sene bitmeden kazmayı vuracağız. Türkiye'de yapılmayan bir şeyi de yaptık. 60 metrekarelik dairelere 83 metrekarelik daireler vaat ettik. Bu yatırımcı bulmayı zorlaştırıyor, ancak ben kimseyi maceraya atamam. Değeri 3-5 kat artmış konutları halka vereceğiz. Bol keseden atmadığımı beni tanıyanlar bilir. Uygulama sahası 7 bin 200 hak sahibini kapsıyor. ” ifadelerini kullandı.  YEŞİL ALANLAR ARTACAK  Çukurova ilçesinde, 250 bin kişinin yaşayacağı yeni bir kent oluşturmanın heyecanını yaşadığını aktaran Çetin, bu sayede konut fiyatlarının da şehirde normal seviyelere gerilemesine katkı yaptıklarını bildirdi. Çetin, şöyle konuştu: “Herşey geçer eserler kalır. Hoş bir sada bırakmak istiyoruz. Hayalimizdeki kenti oluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Kentin kaderini değiştirmek böyle olur. Çukurova Türkiye’nin en yeşil ilçesidir, bundan sonra da daha yeşil olacak. Kişi başına yeşil alan miktarı artacak.”
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, iki yıllık icraatlarını anlattı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediyenin 129 milyon lira borcu olduğunu hatırlatarak, “Benim işim hizmet üretmek, iş yapıyoruz. Bu kadar hizmet üretmeyip para da biriktirebilirdik. Borcumuz borç değil” dedi. Çetin’in bu sözlerin ardından ‘Bir belediye başkanının yaptığını 10 milletvekili yapamaz’ sözleri ise dikkat çekti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KAZMA VURACAK
Çetin, ikinci döneminin iki yılını değerlendirdiği basın toplantısını “Yap-birlikte işletelim” modeliyle uyguladığı içinde Aguapark’ın da olduğu Çukurova Park Vadi Tesisleri’nde düzenledi. Çetin, Belediye Evleri mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları için bu yıl kazmayı vurmayı planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun çabalar gerektirdiğini ve uzlaşma zorluğu yaşandığını aktaran Çetin, bu konuda engelleme çabalarıyla da karşılaştıklarına dikkat çekti. Bir 
Çetin, “Biz burayı 4 etaba böldük ve ilk 2 etabı hayata geçireceğiz. Kısmet olursa bu sene bitmeden kazmayı vuracağız. Türkiye'de yapılmayan bir şeyi de yaptık. 60 metrekarelik dairelere 83 metrekarelik daireler vaat ettik. Bu yatırımcı bulmayı zorlaştırıyor, ancak ben kimseyi maceraya atamam. Değeri 3-5 kat artmış konutları halka vereceğiz. Bol keseden atmadığımı beni tanıyanlar bilir. Uygulama sahası 7 bin 200 hak sahibini kapsıyor. ” ifadelerini kullandı. 
YEŞİL ALANLAR ARTACAK 
Çukurova ilçesinde, 250 bin kişinin yaşayacağı yeni bir kent oluşturmanın heyecanını yaşadığını aktaran Çetin, bu sayede konut fiyatlarının da şehirde normal seviyelere gerilemesine katkı yaptıklarını bildirdi. Çetin, şöyle konuştu: “Herşey geçer eserler kalır. Hoş bir sada bırakmak istiyoruz. Hayalimizdeki kenti oluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. Kentin kaderini değiştirmek böyle olur. Çukurova Türkiye’nin en yeşil ilçesidir, bundan sonra da daha yeşil olacak. Kişi başına yeşil alan miktarı artacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.