Bu yazın tatil merkezi yine Bodrum oldu

TURİZM 01.09.2017 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2582+ kez okundu.
 

Bu yazın tatil merkezi yine Bodrum oldu

  Sosyal medya araştırma şirketi Somera, yaz boyu tatil beldeleri hakkında yapılan paylaşımları analiz etti. Sosyal medyada en çok konuşulan tatil merkezi Bodrum oldu. Somera’nın yaptığı sosyal medya analizine göre bu yaz Twitter ve Instagram’da en çok Bodrum konuşuldu. Bodrum’u bir diğer çok popüler tatil merkezi Çeşme takip ediyor. Geçen yaza kıyasla Twitter’da Bodrum geceleri ve denizi hakkında daha fazla paylaşımda bulunuldu. Bu yıl Bodrum’da gece hayatıyla ilgili 10.091, denizle ilgili ise 49.866 post paylaşıldığı görülüyor. Çeşme’ye bakıldığında ise gece hayatı postlarının 5.023, denizle ilgili postların ise 25.083 olduğu ortaya çıkıyor. Paylaşımlarda kadın erkek dağılımına bakıldığında erkeklerin tatilleri hakkında daha fazla paylaşım yaptığı görülüyor. Bodrum’un çok konuşulmasında depremin etkisi var mı? Somera analizine göre Bodrum’da yaşanan depremin Instagram paylaşımlarına büyük bir etkisi olmadı. Instagram'da içinde #bodrum geçen paylaşımların yalnızca 503 tanesinde #deprem veya #zelzele geçiyor. Twitter'da ise konu TT listesine girdi. Dolayısıyla Instagram'da Bodrum'un Çeşme'den daha çok konuşulmasında deprem etkisi görülmüyor. Çeşme-Bodrum’un arkasından en çok konuşulan ilk 5 tatil beldesinde ise geçen seneye kıyasla büyük bir değişim yaşanmadı. Listede sırasıyla; Alanya, Marmaris, Kemer, Fethiye ve Kuşadası geliyor. Geçtiğimiz yıla göre bu listede sadece Fethiye ve Kemer’in yerlerinin değişti ve Kemer’in bir basamak yukarı çıktığı görülüyor. Somera hakkında Somera, sektör bilgisi, yüksek teknolojisi ve araştırma yaklaşımı ile Türkiye’nin yeni sosyal medya analiz platformudur. Sosyal medyayı bir araştırma sahası olarak sürekli gözlemleyerek, tüketici davranışlarını izleme ve analiz etmede yeni bir dönem başlatan Somera, ilk ürünü olan TV analitiğiyle programların sosyal medya varlığını değerlendirip etkileşimini ölçmektedir. Bu sayede yayın ve yapımların bilinen ölçümleme yöntemlerine yeni bir boyut katmakta, yapımcı ve reklamverenin ihtiyaçları doğrultusunda fayda yaratmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.somera.com.tr       

 

Sosyal medya araştırma şirketi Somera, yaz boyu tatil beldeleri hakkında yapılan paylaşımları analiz etti. Sosyal medyada en çok konuşulan tatil merkezi Bodrum oldu.

Somera’nın yaptığı sosyal medya analizine göre bu yaz Twitter ve Instagram’da en çok Bodrum konuşuldu. Bodrum’u bir diğer çok popüler tatil merkezi Çeşme takip ediyor.

Geçen yaza kıyasla Twitter’da Bodrum geceleri ve denizi hakkında daha fazla paylaşımda bulunuldu. Bu yıl Bodrum’da gece hayatıyla ilgili 10.091, denizle ilgili ise 49.866 post paylaşıldığı görülüyor. Çeşme’ye bakıldığında ise gece hayatı postlarının 5.023, denizle ilgili postların ise 25.083 olduğu ortaya çıkıyor.

Paylaşımlarda kadın erkek dağılımına bakıldığında erkeklerin tatilleri hakkında daha fazla paylaşım yaptığı görülüyor.

Bodrum’un çok konuşulmasında depremin etkisi var mı?

Somera analizine göre Bodrum’da yaşanan depremin Instagram paylaşımlarına büyük bir etkisi olmadı. Instagram'da içinde #bodrum geçen paylaşımların yalnızca 503 tanesinde #deprem veya #zelzele geçiyor. Twitter'da ise konu TT listesine girdi. Dolayısıyla Instagram'da Bodrum'un Çeşme'den daha çok konuşulmasında deprem etkisi görülmüyor.

Çeşme-Bodrum’un arkasından en çok konuşulan ilk 5 tatil beldesinde ise geçen seneye kıyasla büyük bir değişim yaşanmadı. Listede sırasıyla; Alanya, Marmaris, Kemer, Fethiye ve Kuşadası geliyor. Geçtiğimiz yıla göre bu listede sadece Fethiye ve Kemer’in yerlerinin değişti ve Kemer’in bir basamak yukarı çıktığı görülüyor.

Somera hakkında

Somera, sektör bilgisi, yüksek teknolojisi ve araştırma yaklaşımı ile Türkiye’nin yeni sosyal medya analiz platformudur. Sosyal medyayı bir araştırma sahası olarak sürekli gözlemleyerek, tüketici davranışlarını izleme ve analiz etmede yeni bir dönem başlatan Somera, ilk ürünü olan TV analitiğiyle programların sosyal medya varlığını değerlendirip etkileşimini ölçmektedir. Bu sayede yayın ve yapımların bilinen ölçümleme yöntemlerine yeni bir boyut katmakta, yapımcı ve reklamverenin ihtiyaçları doğrultusunda fayda yaratmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.somera.com.tr 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.