CARREFOURSA ARSASI YENİDEN GELİYOR!

GÜNDEM 27.07.2021 - 17:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 3570+ kez okundu.
 

CARREFOURSA ARSASI YENİDEN GELİYOR!

CarrefourSa’nın yerinin yoğunluğunun yükseltilmesi yönündeki Büyükşehir Belediye Meclisi kararı, Adana 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmişti.
200 MİLYONLUK SATIŞ   Adana’da bir süre önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden Sarıhamzalı’daki 71 dönümlük arsayı 50 milyon liraya alan Erdemoğlu Holding, Çukurova ilçesinde Sabancılar’a ait 160 dönüm CarrefourSa arsasını da 200 milyon liraya satın aldı. CarrefourSa arsasının; inşaat yoğunluğu artırılarak konut ile ticaret alanına dönüştürüleceği ileri sürülüyor.     MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ   İddialara göre, Erdemoğlu Holding’in satın alma işleminin ardından bu arsanın yoğunluğunun artırılarak konut ile ticaret alanına çevrilmesi için yoğun görüşmeler yapıldığı belirtiliyor. CarrefourSa arsasında MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde yapılan düzenleme, Adana 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmişti.   İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE NE OLACAKTI?   Büyükşehir Belediye Meclisi, bunun üzerine CarrefourSa’nın yerinin yoğunluğunun yükseltilmesi yönündeki kararla bu arsa üzerinde yapılan işlemlerin iptalini oy birliğiyle kabul etti. İmar değişikliği, Büyükşehir Belediyesi adına bu bölgede büyük bir kültür merkezi karşılığı, yanındaki yerlerin imarını değiştirerek inşaat yoğunluğunu artırıp konut ile ticaret alanı yapılmasına imkan tanıyordu.   CHP ŞİMDİ NE YAPACAK?   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, Sözlü döneminde 1/25 binlik planların iptaline ve kamuoyunda oldukça tartışılan CarrefourSa arazisiyle ilgili imar planı değişikliğine itiraz etmişti. CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, "CHP grubu olarak kamu vicdanını yaralayan ve kişiye özel düzenlemelerle sağlanan imar rantlarına karşı çıkacağız" demişti.    
CarrefourSa’nın yerinin yoğunluğunun yükseltilmesi yönündeki Büyükşehir Belediye Meclisi kararı, Adana 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmişti.

200 MİLYONLUK SATIŞ

 

Adana’da bir süre önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden Sarıhamzalı’daki 71 dönümlük arsayı 50 milyon liraya alan Erdemoğlu Holding, Çukurova ilçesinde Sabancılar’a ait 160 dönüm CarrefourSa arsasını da 200 milyon liraya satın aldı. CarrefourSa arsasının; inşaat yoğunluğu artırılarak konut ile ticaret alanına dönüştürüleceği ileri sürülüyor.  

 

MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

 

İddialara göre, Erdemoğlu Holding’in satın alma işleminin ardından bu arsanın yoğunluğunun artırılarak konut ile ticaret alanına çevrilmesi için yoğun görüşmeler yapıldığı belirtiliyor. CarrefourSa arsasında MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde yapılan düzenleme, Adana 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmişti.

 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE NE OLACAKTI?

 

Büyükşehir Belediye Meclisi, bunun üzerine CarrefourSa’nın yerinin yoğunluğunun yükseltilmesi yönündeki kararla bu arsa üzerinde yapılan işlemlerin iptalini oy birliğiyle kabul etti. İmar değişikliği, Büyükşehir Belediyesi adına bu bölgede büyük bir kültür merkezi karşılığı, yanındaki yerlerin imarını değiştirerek inşaat yoğunluğunu artırıp konut ile ticaret alanı yapılmasına imkan tanıyordu.

 

CHP ŞİMDİ NE YAPACAK?

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, Sözlü döneminde 1/25 binlik planların iptaline ve kamuoyunda oldukça tartışılan CarrefourSa arazisiyle ilgili imar planı değişikliğine itiraz etmişti. CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, "CHP grubu olarak kamu vicdanını yaralayan ve kişiye özel düzenlemelerle sağlanan imar rantlarına karşı çıkacağız" demişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.