CHP Milletvekili Gürer, Çamardı pazarını ve esnafı ziyaret etti

SİYASET 22.09.2021 - 12:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1973+ kez okundu.
 

CHP Milletvekili Gürer, Çamardı pazarını ve esnafı ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ara vermeden köy, kasaba, pazar ve esnaf gezilerine devam ediyor. Gürer, Çamardı ilçesinin pazar yerinde pazarcı esnafı ile görüşerek vatandaşlarla konuştu. İş yerlerinde tek tek esnaf ziyareti yaptı, sorunları dinledi. Çamardı Ziraat Odası Başkanı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanını da ziyaret eden Gürer, Çamardı ve ülke sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı pazarında yerli ürün satan üreticilerin, pazara getirdikleri ürünü maliyetine satamadıklarından dert yandıklarını, vatandaşın da artan pahalılığa vurgu yaptığını belirtti. Gürer, “Vatandaş da, pazarcı esnafı da, çarşı esnafı da yaşam pahalılığından şikâyet ediyor. Son bir yıldaki artış her kesimden vatandaşı direk etkiliyor. Fiyatlardaki yükselişin haftalık değil günlük olarak artması, satanı da alanı da ne yapacağını bilmez hale getirmiş. Esnaf tezgahta, rafta sattığı ürünün yerine yenisini koyabilmek için zamlı almak zorunda kaldığını anlatıyor. Vatandaş, ‘Temel ihtiyaç dışında kısabildiğimiz kadar giderleri kıstık. Ne olacak bu işin sonu’ diye bize soruyor. Özelleştirmeler ile yok edilen kurumlar, kamucu anlayıştan uzaklaşma, ithalatçı kafa ve iş bilmez yönetim ile sorunlar katlıyor. Toplumda, ‘AKP’ye oy verdim, elim kırılsaydı da vermeseydim’ diyenlerin sayısı hızla artıyor. Ekonomik buhran her kesimi ciddi oranda etkiliyor. Çok sayıda esnaf sattığı ürüne bir yılda en az 70 zam geldiğini anlatıyor. Artan sorunlar, erken seçim ve Millet ittifakının yönetimin başına gelmesi ile çözülür. Çözümsüz sorun yok. Esas olan yönetenlerin durduğu yer. CHP olarak çiftçi, işçi, esnaf, emekli, engelli, işsiz ve dar gelirlilerin yanındayız. Sorunları biliyoruz. Çözecek kadrolara sahibiz” diye konuştu. Gürer, çiftçi ve üreticilerin artan girdi maliyetleri içinde acil müdahale gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ara vermeden köy, kasaba, pazar ve esnaf gezilerine devam ediyor. Gürer, Çamardı ilçesinin pazar yerinde pazarcı esnafı ile görüşerek vatandaşlarla konuştu. İş yerlerinde tek tek esnaf ziyareti yaptı, sorunları dinledi. Çamardı Ziraat Odası Başkanı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanını da ziyaret eden Gürer, Çamardı ve ülke sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı pazarında yerli ürün satan üreticilerin, pazara getirdikleri ürünü maliyetine satamadıklarından dert yandıklarını, vatandaşın da artan pahalılığa vurgu yaptığını belirtti. Gürer, “Vatandaş da, pazarcı esnafı da, çarşı esnafı da yaşam pahalılığından şikâyet ediyor. Son bir yıldaki artış her kesimden vatandaşı direk etkiliyor. Fiyatlardaki yükselişin haftalık değil günlük olarak artması, satanı da alanı da ne yapacağını bilmez hale getirmiş. Esnaf tezgahta, rafta sattığı ürünün yerine yenisini koyabilmek için zamlı almak zorunda kaldığını anlatıyor. Vatandaş, ‘Temel ihtiyaç dışında kısabildiğimiz kadar giderleri kıstık. Ne olacak bu işin sonu’ diye bize soruyor. Özelleştirmeler ile yok edilen kurumlar, kamucu anlayıştan uzaklaşma, ithalatçı kafa ve iş bilmez yönetim ile sorunlar katlıyor. Toplumda, ‘AKP’ye oy verdim, elim kırılsaydı da vermeseydim’ diyenlerin sayısı hızla artıyor. Ekonomik buhran her kesimi ciddi oranda etkiliyor. Çok sayıda esnaf sattığı ürüne bir yılda en az 70 zam geldiğini anlatıyor. Artan sorunlar, erken seçim ve Millet ittifakının yönetimin başına gelmesi ile çözülür. Çözümsüz sorun yok. Esas olan yönetenlerin durduğu yer. CHP olarak çiftçi, işçi, esnaf, emekli, engelli, işsiz ve dar gelirlilerin yanındayız. Sorunları biliyoruz. Çözecek kadrolara sahibiz” diye konuştu.

Gürer, çiftçi ve üreticilerin artan girdi maliyetleri içinde acil müdahale gerektiğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.