Çocuklarınızı keşfetmek istemez misiniz?

GÜNDEM 24.10.2021 - 18:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1435+ kez okundu.
 

Çocuklarınızı keşfetmek istemez misiniz?

Kimi çocukların gerçekten keşfedilmeye ihtiyaçları var. Anne-babaların, “Benim çocuğum ders çalışmıyor”, “1,5-2 saate yakın cep telefonunu elinden düşürmüyor”, “Söylediklerimizi umursamıyor” yakınmalarını duymuşsunuzdur.
Nazlıcan Psikoloji Merkezi’nden Psikolog Özge Nazlıcan Canbolat, son zamanlarda ailelerin; genellikle pandemiden kaynaklı fazla ilgiden çocuklarla yüz göz olduklarını söyledi. Canbolat, bazı anne babaların, yaşadıkları yakınmaları artsa bile ‘dışarıya çıkamıyor ondan böyle, kimseyle görüştüremiyoruz’ gibi cümlelerle çocukların aslında yanlış yaptıkları davranışlarının üzerini örttüklerini kaydeti. Psikolog Nazlıcan Canbolat, “Böyle olunca, çocuktaki davranış bozuklukları, yarın öbür gün daha büyük yakınmalara yol açıyor. Çocukları bize sınırdan sonra getirdiklerinde herşey için tamamen başa dönmemiz gerekiyor. Bu sebeple, gerçekten doğru bir büyüme için bizimle erken şekilde iletişim kurmalarını istiyoruz” dedi.  Çocuklarda; okul başarısını artırmanın, dikkati geliştirmenin, konsantrasyonu artırmanın, hafıza gelişimi yükseltmenin, mantık muhakeme yeteneği ile işlem hızı geliştirmenin mümkün olduğunu anlatan Nazlıcan Canbolat, “Çocukluk travmaları kaç yaşına gelirsen gel, gerçekten çözüme ulaşılmadığında (tedavi edilmediği sürece) hayatı olumsuz etkiler. Bu sorunları biz çözüyoruz ama gerçekten bireyin öncelikle kendini açması gerekiyor, bu çok önemli. Kendini açtıktan sonra gerisi artık çorap söküğü gibi geliyor. Biz üzerine ne kadar koyarsak o kadar ileri düzeye gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.   Birçok bağımlılığın küçük yaşlarda bilince yerleştiğine dikkat çeken Canbolat, telefon ve televizyon bağımlığının buna örnek olabileceğini dikkat çekti. Canbolat, “İzlemesem bile TV açık durmalı kavramı yerleştiyse, müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.  Nazlıcan Psikoloji Merkezi’nde çocuğun eksiklikleri belirlendikten sonra ona uygun bir program öneriliyor. Psikolog Nazlıcan Canbolat, Psikoloji Merkezi’nde 20’ye yakın test, ölçek, analiz ve çeşitli programlarla çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılabildiğini ve başarılarının 3 kata kadar artırılabildiğini anlattı. “Yeteneksiz çocuk yoktur, keşfedilmemiş çocuk vardır” diyen Canbolat, merkezde; Bilişsel Becerileri Değerlendirme ve Geliştirme Programı olan GETAP’ın da uygulandığını bildirdi. Canbolat, GETAP’ta zihin performans testiyle değerlendirme yapıldığını daha sonra GETAP’ın çocuğun eksikliklerine göre, sistem üzerinden değerlendirmeler yaparak uygun beceriler kazanmayı sağlayacak egzersizleri sunduğunu bildirdi.  Psikolog Özge Nazlıcan Canbolat, Çukurova ilçesi Yurt mahallesi 71495 sokak Vehbi Ekici Sitesi B Blok Kat 1 Daire 2 (Kurttepe Hasan Usta civarı) de çalışmalarını sürdürüyor. Telefonla ulaşmak isteyenler ise 0537 322 00 94 nolu telefonu arayabilir.
Kimi çocukların gerçekten keşfedilmeye ihtiyaçları var. Anne-babaların, “Benim çocuğum ders çalışmıyor”, “1,5-2 saate yakın cep telefonunu elinden düşürmüyor”, “Söylediklerimizi umursamıyor” yakınmalarını duymuşsunuzdur.

Nazlıcan Psikoloji Merkezi’nden Psikolog Özge Nazlıcan Canbolat, son zamanlarda ailelerin; genellikle pandemiden kaynaklı fazla ilgiden çocuklarla yüz göz olduklarını söyledi. Canbolat, bazı anne babaların, yaşadıkları yakınmaları artsa bile ‘dışarıya çıkamıyor ondan böyle, kimseyle görüştüremiyoruz’ gibi cümlelerle çocukların aslında yanlış yaptıkları davranışlarının üzerini örttüklerini kaydeti. Psikolog Nazlıcan Canbolat, “Böyle olunca, çocuktaki davranış bozuklukları, yarın öbür gün daha büyük yakınmalara yol açıyor. Çocukları bize sınırdan sonra getirdiklerinde herşey için tamamen başa dönmemiz gerekiyor. Bu sebeple, gerçekten doğru bir büyüme için bizimle erken şekilde iletişim kurmalarını istiyoruz” dedi. 

Çocuklarda; okul başarısını artırmanın, dikkati geliştirmenin, konsantrasyonu artırmanın, hafıza gelişimi yükseltmenin, mantık muhakeme yeteneği ile işlem hızı geliştirmenin mümkün olduğunu anlatan Nazlıcan Canbolat, “Çocukluk travmaları kaç yaşına gelirsen gel, gerçekten çözüme ulaşılmadığında (tedavi edilmediği sürece) hayatı olumsuz etkiler. Bu sorunları biz çözüyoruz ama gerçekten bireyin öncelikle kendini açması gerekiyor, bu çok önemli. Kendini açtıktan sonra gerisi artık çorap söküğü gibi geliyor. Biz üzerine ne kadar koyarsak o kadar ileri düzeye gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Birçok bağımlılığın küçük yaşlarda bilince yerleştiğine dikkat çeken Canbolat, telefon ve televizyon bağımlığının buna örnek olabileceğini dikkat çekti. Canbolat, “İzlemesem bile TV açık durmalı kavramı yerleştiyse, müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
Nazlıcan Psikoloji Merkezi’nde çocuğun eksiklikleri belirlendikten sonra ona uygun bir program öneriliyor. Psikolog Nazlıcan Canbolat, Psikoloji Merkezi’nde 20’ye yakın test, ölçek, analiz ve çeşitli programlarla çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılabildiğini ve başarılarının 3 kata kadar artırılabildiğini anlattı. “Yeteneksiz çocuk yoktur, keşfedilmemiş çocuk vardır” diyen Canbolat, merkezde; Bilişsel Becerileri Değerlendirme ve Geliştirme Programı olan GETAP’ın da uygulandığını bildirdi. Canbolat, GETAP’ta zihin performans testiyle değerlendirme yapıldığını daha sonra GETAP’ın çocuğun eksikliklerine göre, sistem üzerinden değerlendirmeler yaparak uygun beceriler kazanmayı sağlayacak egzersizleri sunduğunu bildirdi. 

Psikolog Özge Nazlıcan Canbolat, Çukurova ilçesi Yurt mahallesi 71495 sokak Vehbi Ekici Sitesi B Blok Kat 1 Daire 2 (Kurttepe Hasan Usta civarı) de çalışmalarını sürdürüyor. Telefonla ulaşmak isteyenler ise 0537 322 00 94 nolu telefonu arayabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.