ÇORBAYA ZAM KAPIDA!

EKONOMİ 23.05.2021 - 17:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1373+ kez okundu.
 

ÇORBAYA ZAM KAPIDA!

Kırmızı mercimek fiyatları yükselişini sürdürüyor. En sevilen çorbanın anamaddesi kırmızı mercimeğe bir ay içinde yüzde 50 zam geldi.
  MERCİMEK TAVAN YAPTI Dünyayı geçen yıldan buyana kasıp kavuran Covid-19, tarımsal üretime büyük darbe vururken, bu sebeple gıda fiyatları da zaman zaman tavan yapıyor.   BİR AYDA YÜZDE 50 ZAMLANDI Toptan kilogram fiyatı bir ay önce 6 lira 30 kuruş olan kırmızı mercimek, bugün 9 lira 30 kuruştan satılıyor. Kırmızı mercimeğin bir kilogramı zincir marketlerde 12 lira 70 kuruşla zirve yaptı.   COVİD-19 GIDA ENFLASYONUNU KÖRÜKLEDİ Gıda sektörü temsilcileri, koronavirüs kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntılar ve bu süreçte yaşanan olumsuzlukların gıda fiyatlarındaki enflasyonu körüklediğini belirtiyor.
Kırmızı mercimek fiyatları yükselişini sürdürüyor. En sevilen çorbanın anamaddesi kırmızı mercimeğe bir ay içinde yüzde 50 zam geldi.

 

MERCİMEK TAVAN YAPTI

Dünyayı geçen yıldan buyana kasıp kavuran Covid-19, tarımsal üretime büyük darbe vururken, bu sebeple gıda fiyatları da zaman zaman tavan yapıyor.

 

BİR AYDA YÜZDE 50 ZAMLANDI

Toptan kilogram fiyatı bir ay önce 6 lira 30 kuruş olan kırmızı mercimek, bugün 9 lira 30 kuruştan satılıyor. Kırmızı mercimeğin bir kilogramı zincir marketlerde 12 lira 70 kuruşla zirve yaptı.

 

COVİD-19 GIDA ENFLASYONUNU KÖRÜKLEDİ

Gıda sektörü temsilcileri, koronavirüs kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntılar ve bu süreçte yaşanan olumsuzlukların gıda fiyatlarındaki enflasyonu körüklediğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.