ÇUKUROVA’DA HAVUZLARA HİJYEN SEFERBERLİĞİ

GÜNDEM 22.06.2021 - 14:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2384+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA’DA HAVUZLARA HİJYEN SEFERBERLİĞİ

  Çukurova Belediyesi bu yıl yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik seferberliği başlattı. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hem eğlenmesini hem de eğitim almasını sağlayacak olan açık havuzlarda, bu günlerde hummalı bir temizlik ve hazırlık çalışması var… Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi ve serinleme etkinliklerinin başında gelen açık havuzlar için, Çukurova Belediyesi son hazırlıklarını yapıyor. Her yaz binlerce çocuğun ücretsiz olarak faydalandığı Çukurova Belediyesi’nin 3 ayrı açık havuzunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hijyen ve bakım çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Bu yıl koronavirüs  tedbirleri nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışacak olan havuzlar, antibakteriyel ilaçlarla titizlikle temizleniyor. Ayrıca çocukların sorunsuz bir şekilde eğlenmesi ve yüzme eğitimleri alması için de tüm bakım ve yenileme çalışmaları da son hızla sürüyor. Yüzme havuzlarının dışında, eğlence ve su oyun parkları da aynı şekilde hijyen ve yenileme çalışmaları dikkatlice uygulanıyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle kısıtlamalara maruz kalan çocukların eğlenceli saatler yaşaması için,  belediyenin tüm ekipleri son hazırlıkları tamamlamak adına yoğun çaba sarf ediyor. Çukurova Belediyesi’nin açık yüzme havuzları için, 7 Haziranda başlayan ve ücretsiz olan kurs kayıtlarına yine İlçe halkının ilgisi çok yüksek. 27 Haziran’a kadar sürecek kayıtların ardından, ilk kulaçların atılacağı ve eğitimlerin başlanacağı havuzlar için sürdürülen temizlik seferberliği titizlikle yürütülüyor. Bu yılda ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını havuzlara göndermesi için, Başkan Çetin’in çocuklara ve temizliğe verdiği önem çerçevesinde hareket eden belediye görevlileri, havuzlar açıldıktan sonra da bu titiz temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdürecek.   BAŞKAN ÇETİN: ARTIK SPOR YAPMAK ÇOK DAHA DEĞERLİ OLDU  Havuzlardaki temizlik ve bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm çocukların gergin bir yıl yaşadığını belirterek, bu yıl tüm havuzlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Ne yazık ki havuzların yarı yarıya düşük kapasiteyle çalışması gerektiğini anlatan Çetin, çocukların sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerini, geleceğimiz olan çocukların sorunsuz bir şekilde bu salgın döneminden geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Artık spor ve sağlıklı beslenmenin giderek daha önemli bir yaşam modeli olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, yüzmenin çocuklar için en sağlıklı ve doğru sporlardan birisi olduğunu söyledi. Başkan Soner Çetin, yüzmenin her yaş için önem arz eden bir egzersiz türü olduğunu, her eklemi, her kası, her organı kaliteli bir şekilde çalıştırıp hareket etmesine olanak sağladığını belirterek, “Gelişme çağında olan her birey doğru beslenme, doğru hareket eğitimi ile gelişimlerini en verimli seviyede yüzme ile tamamlayabilirler” dedi. Çetin, Bu nedenle havuzların ve su oyun parklarının hijyenine çok önem verdiklerini vurguladı.

 

Çukurova Belediyesi bu yıl yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik seferberliği başlattı. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hem eğlenmesini hem de eğitim almasını sağlayacak olan açık havuzlarda, bu günlerde hummalı bir temizlik ve hazırlık çalışması var…

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi ve serinleme etkinliklerinin başında gelen açık havuzlar için, Çukurova Belediyesi son hazırlıklarını yapıyor. Her yaz binlerce çocuğun ücretsiz olarak faydalandığı Çukurova Belediyesi’nin 3 ayrı açık havuzunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hijyen ve bakım çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Bu yıl koronavirüs  tedbirleri nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışacak olan havuzlar, antibakteriyel ilaçlarla titizlikle temizleniyor. Ayrıca çocukların sorunsuz bir şekilde eğlenmesi ve yüzme eğitimleri alması için de tüm bakım ve yenileme çalışmaları da son hızla sürüyor. Yüzme havuzlarının dışında, eğlence ve su oyun parkları da aynı şekilde hijyen ve yenileme çalışmaları dikkatlice uygulanıyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle kısıtlamalara maruz kalan çocukların eğlenceli saatler yaşaması için,  belediyenin tüm ekipleri son hazırlıkları tamamlamak adına yoğun çaba sarf ediyor. Çukurova Belediyesi’nin açık yüzme havuzları için, 7 Haziranda başlayan ve ücretsiz olan kurs kayıtlarına yine İlçe halkının ilgisi çok yüksek. 27 Haziran’a kadar sürecek kayıtların ardından, ilk kulaçların atılacağı ve eğitimlerin başlanacağı havuzlar için sürdürülen temizlik seferberliği titizlikle yürütülüyor. Bu yılda ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını havuzlara göndermesi için, Başkan Çetin’in çocuklara ve temizliğe verdiği önem çerçevesinde hareket eden belediye görevlileri, havuzlar açıldıktan sonra da bu titiz temizlik çalışmalarını periyodik olarak sürdürecek.  

BAŞKAN ÇETİN: ARTIK SPOR YAPMAK ÇOK DAHA DEĞERLİ OLDU 

Havuzlardaki temizlik ve bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm çocukların gergin bir yıl yaşadığını belirterek, bu yıl tüm havuzlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Ne yazık ki havuzların yarı yarıya düşük kapasiteyle çalışması gerektiğini anlatan Çetin, çocukların sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerini, geleceğimiz olan çocukların sorunsuz bir şekilde bu salgın döneminden geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Artık spor ve sağlıklı beslenmenin giderek daha önemli bir yaşam modeli olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, yüzmenin çocuklar için en sağlıklı ve doğru sporlardan birisi olduğunu söyledi.

Başkan Soner Çetin, yüzmenin her yaş için önem arz eden bir egzersiz türü olduğunu, her eklemi, her kası, her organı kaliteli bir şekilde çalıştırıp hareket etmesine olanak sağladığını belirterek, “Gelişme çağında olan her birey doğru beslenme, doğru hareket eğitimi ile gelişimlerini en verimli seviyede yüzme ile tamamlayabilirler” dedi. Çetin, Bu nedenle havuzların ve su oyun parklarının hijyenine çok önem verdiklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.