Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Hüseyin Kış:‘Güvenli liman’ olmanın yolu hukuk sisteminden geçiyor!

GÜNDEM 24.04.2022 - 18:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2928+ kez okundu.
 

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Hüseyin Kış:‘Güvenli liman’ olmanın yolu hukuk sisteminden geçiyor!

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Hüseyin Kış, “Pandemiden sonra yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu yeni dünyada güçlü ve lider bir ülke olmak için siyasetten, ekonomiye ve hukuk sistemimize kadar yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor” dedi.   Kış, “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları”nda yaptığı konuşmada, yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekerek,  Türkiye’nin en bereketli havzalarından biri olan Çukurova’nın güvenli bir liman olabilmesinin güçlü bir hukuk sistemiyle mümkün olacağını kaydetti.      Dünyada ve Türkiye’de ekonomiden dış politikaya pek çok kronik sıkıntıların yaşandığını ifade eden Hüseyin Kış, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, güçlü demokrasi ve ifade özgürlüğü alanlarında yeni reformlara ihtiyaç olduğuna işaret etti.    Kış, “Ülkemizi ve Çukurova’yı uyuşmazlıklardan kurtarabilmek için devlet mahkemeleri,  alternatif uyuşmazlık tahkim, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi alanlarda daha güçlü oluşumlar yaratmalıyız. Bunu sağlarsak Çukurova bölge ticaretinin de merkezi haline getirilebilir.” diye konuştu.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Hüseyin Kış, “Pandemiden sonra yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu yeni dünyada güçlü ve lider bir ülke olmak için siyasetten, ekonomiye ve hukuk sistemimize kadar yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor” dedi.

 

Kış, “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları”nda yaptığı konuşmada, yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekerek,  Türkiye’nin en bereketli havzalarından biri olan Çukurova’nın güvenli bir liman olabilmesinin güçlü bir hukuk sistemiyle mümkün olacağını kaydetti. 

 

 

Dünyada ve Türkiye’de ekonomiden dış politikaya pek çok kronik sıkıntıların yaşandığını ifade eden Hüseyin Kış, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, güçlü demokrasi ve ifade özgürlüğü alanlarında yeni reformlara ihtiyaç olduğuna işaret etti. 

 

Kış, “Ülkemizi ve Çukurova’yı uyuşmazlıklardan kurtarabilmek için devlet mahkemeleri,  alternatif uyuşmazlık tahkim, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi alanlarda daha güçlü oluşumlar yaratmalıyız. Bunu sağlarsak Çukurova bölge ticaretinin de merkezi haline getirilebilir.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.