Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dokuz disiplinde öğrenci sempozyumu düzenliyor

EĞİTİM 28.06.2021 - 14:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1542+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dokuz disiplinde öğrenci sempozyumu düzenliyor

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği I. Ulusal Fen-Edebiyat Fakültesi Lisans Öğrencileri Sempozyumu çevrimiçi olarak 04-05 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.   Öğrenciler Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bilim alanlarında başvurularını internet üzerinden 10 Haziran – 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında fefogrsempozyumu.cu.edu.tr adresinden yapabilecekler.   ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Kardağ, başlangıçta öğrenci sempozyumunu yüz yüze yapmak ve katılımcı öğrencileri Adana’da, Üniversitede ağırlamayı düşündüklerini ancak salgın nedeniyle etkinliği çevrimiçi olarak yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Öğrencilerin sempozyuma dokuz disiplinde Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında sözlü veya poster sunular ile katılabileceklerini bildiren Prof. Dr. Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:   Amaç Öğrencileri Bilimsel Araştırmaya Yöneltmek “Bu sempozyumdaki en büyük amacımız salgın günlerini bir nebze de olsa avantaja çevirmek, öğrencilerimizi bilimsel araştırmaya yöneltmek ve ulaştıkları verileri akademik bir vizyonla sunabilmelerini sağlamak. Çoğu kütüphanenin salgından dolayı yeni yeni açılmaya başladığı günümüzde artık internetten yayınlara ulaşmanın daha kolaylaştığını gördük. Özellikle üniversitemiz bu konuda önemli bir adım attı ve açık erişim sistemiyle ÇÜ hocalarımızın binlerce bilimsel yayınını erişime açtı. Bunun dışında çoğu bilimsel dergiye de artık açık erişimle ulaşabiliyorsunuz.”   Sempozyum İki Gün Sürecek “Sempozyuma katılım için öğrencilerimizin sisteme yükleyecekleri başvuruları fakültemizde oluşturulan bilim kurulları tarafından incelenecek ve onaylananlar programa alınacak. Sempozyum dokuz disiplinde aynı anda dokuz toplantı halinde yapılacak ve iki gün sürecek. Sempozyum sonunda da sunulan bildiriler ve posterler e-kitap halinde internet sayfamızda yayınlanacak ve katılımcı öğrencilerimize katılım belgeleri düzenlenecek. Umarım bu sempozyumu geleneksel bir hale getiririz ve her sene bir üniversitemizin ev sahipliğinde öğrencilerimize akademik bir ortamda deneyim kazanmalarına olanak sağlayabiliriz. Öğrencilerimiz sempozyumla ilgili detaylı bilgiye https://fen.cu.edu.tr/haber-detay/94/1-ulusal-fen-edebiyat-fakultesi-lisans-ogrencileri-sempozyumu linki tıklayarak ulaşabilirler.”

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin düzenlediği I. Ulusal Fen-Edebiyat Fakültesi Lisans Öğrencileri Sempozyumu çevrimiçi olarak 04-05 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

 

Öğrenciler Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bilim alanlarında başvurularını internet üzerinden 10 Haziran – 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında fefogrsempozyumu.cu.edu.tr adresinden yapabilecekler.

 

ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Kardağ, başlangıçta öğrenci sempozyumunu yüz yüze yapmak ve katılımcı öğrencileri Adana’da, Üniversitede ağırlamayı düşündüklerini ancak salgın nedeniyle etkinliği çevrimiçi olarak yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Öğrencilerin sempozyuma dokuz disiplinde Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında sözlü veya poster sunular ile katılabileceklerini bildiren Prof. Dr. Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

Amaç Öğrencileri Bilimsel Araştırmaya Yöneltmek

“Bu sempozyumdaki en büyük amacımız salgın günlerini bir nebze de olsa avantaja çevirmek, öğrencilerimizi bilimsel araştırmaya yöneltmek ve ulaştıkları verileri akademik bir vizyonla sunabilmelerini sağlamak. Çoğu kütüphanenin salgından dolayı yeni yeni açılmaya başladığı günümüzde artık internetten yayınlara ulaşmanın daha kolaylaştığını gördük. Özellikle üniversitemiz bu konuda önemli bir adım attı ve açık erişim sistemiyle ÇÜ hocalarımızın binlerce bilimsel yayınını erişime açtı. Bunun dışında çoğu bilimsel dergiye de artık açık erişimle ulaşabiliyorsunuz.”

 

Sempozyum İki Gün Sürecek

“Sempozyuma katılım için öğrencilerimizin sisteme yükleyecekleri başvuruları fakültemizde oluşturulan bilim kurulları tarafından incelenecek ve onaylananlar programa alınacak. Sempozyum dokuz disiplinde aynı anda dokuz toplantı halinde yapılacak ve iki gün sürecek. Sempozyum sonunda da sunulan bildiriler ve posterler e-kitap halinde internet sayfamızda yayınlanacak ve katılımcı öğrencilerimize katılım belgeleri düzenlenecek. Umarım bu sempozyumu geleneksel bir hale getiririz ve her sene bir üniversitemizin ev sahipliğinde öğrencilerimize akademik bir ortamda deneyim kazanmalarına olanak sağlayabiliriz. Öğrencilerimiz sempozyumla ilgili detaylı bilgiye https://fen.cu.edu.tr/haber-detay/94/1-ulusal-fen-edebiyat-fakultesi-lisans-ogrencileri-sempozyumu linki tıklayarak ulaşabilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.