Çukurova Üniversitesi, Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurulmasına Paydaş Oldu

EĞİTİM 01.10.2021 - 14:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1608+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversitesi, Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurulmasına Paydaş Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe konulan 11. Kalkınma Planı Hedeflerine Yönelik Bilimsel ve Teknolojik Ar-Ge Faaliyetleri Yürütmek ve Faaliyetlerde Diğer Üniversiteler ile İş Birliği Yapılması kapsamında Türkiye’de Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına paydaş oldu. Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15.09.2021 tarihli toplantısında aldığı kararla "Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi" açıldı. Ortak araştırma merkezinin amacı, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe konulan 11. Kalkınma Planı hedeflerine yönelik bilimsel ve teknolojik Ar-Ge faaliyetleri yürütmek ve faaliyetlerde diğer üniversiteler ile işbirliği yapmanın yanı sıra öncelikli ve güdümlü araştırma geliştirme konularında yürütülecek özel projelerin tespitini yapmak, zaman ve süreçleri etkili yönetmek, insan kaynakları ve fiziki altyapılarını verimli kullanmak, hedef ve çıktıların tanımı gibi konularda bilgi ve yol haritası ortaya koymak olarak belirlendi. Ortak İmza Töreni 5 Ekim 2021’de Ankara’da Gerçekleştirilecek Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın paydaş rektörler olarak katılımları ve destekleriyle hayat bulan ‘Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’, hayvancılık alanında pek çok çalışmanın da odak noktası olacak. Kurulan merkezle ilgili rektörlerin katılacağı ortak imza töreni 5 Ekim 2021’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Ziraat Alanında Türkiye’nin Önemli İsimleri Projede Yer Alacak Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığında faaliyet yürütecek olan merkezde, hayvancılık sektörünün en önemli ihtiyacı olan kaliteli kaba yemin kaynağı olarak çayır-mera ve yem bitkileri konularında ortak AR-GE projeleri yürütülecek. Söz konusu çalışmalara YÖK, TÜBİTAK ve Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından kadro, proje ve finans desteği de sağlanacak. Çayır-Mera ve Yem bitkileri alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden olan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başbağ, Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ayan Ortak Araştırma Merkezinin Ar-Ge Çalışma Kurulunda görev yapacak isimler arasında bulunuyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe konulan 11. Kalkınma Planı Hedeflerine Yönelik Bilimsel ve Teknolojik Ar-Ge Faaliyetleri Yürütmek ve Faaliyetlerde Diğer Üniversiteler ile İş Birliği Yapılması kapsamında Türkiye’de Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına paydaş oldu.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15.09.2021 tarihli toplantısında aldığı kararla "Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi" açıldı. Ortak araştırma merkezinin amacı, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe konulan 11. Kalkınma Planı hedeflerine yönelik bilimsel ve teknolojik Ar-Ge faaliyetleri yürütmek ve faaliyetlerde diğer üniversiteler ile işbirliği yapmanın yanı sıra öncelikli ve güdümlü araştırma geliştirme konularında yürütülecek özel projelerin tespitini yapmak, zaman ve süreçleri etkili yönetmek, insan kaynakları ve fiziki altyapılarını verimli kullanmak, hedef ve çıktıların tanımı gibi konularda bilgi ve yol haritası ortaya koymak olarak belirlendi.

Ortak İmza Töreni 5 Ekim 2021’de Ankara’da Gerçekleştirilecek

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın paydaş rektörler olarak katılımları ve destekleriyle hayat bulan ‘Kaba Yemde Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’, hayvancılık alanında pek çok çalışmanın da odak noktası olacak. Kurulan merkezle ilgili rektörlerin katılacağı ortak imza töreni 5 Ekim 2021’de Ankara’da gerçekleştirilecek.

Ziraat Alanında Türkiye’nin Önemli İsimleri Projede Yer Alacak

Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığında faaliyet yürütecek olan merkezde, hayvancılık sektörünün en önemli ihtiyacı olan kaliteli kaba yemin kaynağı olarak çayır-mera ve yem bitkileri konularında ortak AR-GE projeleri yürütülecek.

Söz konusu çalışmalara YÖK, TÜBİTAK ve Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından kadro, proje ve finans desteği de sağlanacak. Çayır-Mera ve Yem bitkileri alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden olan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başbağ, Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ayan Ortak Araştırma Merkezinin Ar-Ge Çalışma Kurulunda görev yapacak isimler arasında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.