Dilhunların Bozkırı ÇGC kütüphanesinde

GÜNDEM 24.09.2021 - 10:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2040+ kez okundu.
 

Dilhunların Bozkırı ÇGC kütüphanesinde

Genç yazar Aşıker Yapıcıer’in “Dilhunların Bozkırı” adlı eseri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) kütüphanesinde yerini aldı. BAŞKAN ESENDEMİR’E HEDİYE ETTİ Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Aşikar Yapıcıer, şiir ve denemelerden oluşan ilk kitabını imzaladı ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e hediye etti. Aşikar Yapıcer’in eseri ÇGC kütüphanesinde yerini aldı. UMUDUN TOPRAKLARI ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in, Dilhunların Bozkırı adlı eserin nasıl ortaya çıktığını, esin kaynağının ne olduğunu sorması üzerine Yapıcıer, şu ifadelere yer verdi:  “Çukurova umudun toprakları diyebiliriz. Herkesten bir parça taşır, her yörenin insanı ruhundan ve acılarından bir damla ter halinde o kızıl toprağa bırakmıştır. Sofrasında bereketi isteyenler gelip yerleşmiş bu coğrafyaya. ‘Aslen nerelisin ?’  sorusu burada ‘Nasılsın?’ kadar sıradanken diğer bölgelerde yadırganır.  Ben bu aykırılığın içinde bunca çatışmanın, başkaldırıların, umudun, geleneklerin, ihtirasların çatışmasını edebiyat dünyasında daha iyi sindirdim. Kitap çıkartmak için çok gençsin diyenlere sadece tebessüm edebiliyorum çünkü kelimeler ve sayfalar hayatımda o kadar çok yer edindi ki her şeyin en ince ayrıntısını betimlemek, anlatmak, yazmak istiyorum. Toplumla iç içe ne kadar çok şeye şahit oluyor insan! Bazen öyle duygulara bürünüyorum ki, bunca duygulara kelimeler yeter mi? Diyorum.  Bu topraklar Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi nice güzel insanları bu betimlediğim şeyler sayesinde kaleme tutundurdu. Yalın dil, halka bakan ve damarlardaki akan kanın hızını değiştirecek anlatım daima yüreğimden eksik olmaması için çabalayacağım.” ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise gençlerin kültür ve sanat alanındaki mücadelelerine her zaman destek vereceklerini belirterek, Aşikar Yapıcıer’i kutladı. 

Genç yazar Aşıker Yapıcıer’in “Dilhunların Bozkırı” adlı eseri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) kütüphanesinde yerini aldı.

BAŞKAN ESENDEMİR’E HEDİYE ETTİ

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Aşikar Yapıcıer, şiir ve denemelerden oluşan ilk kitabını imzaladı ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e hediye etti. Aşikar Yapıcer’in eseri ÇGC kütüphanesinde yerini aldı.

UMUDUN TOPRAKLARI

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in, Dilhunların Bozkırı adlı eserin nasıl ortaya çıktığını, esin kaynağının ne olduğunu sorması üzerine Yapıcıer, şu ifadelere yer verdi: 

“Çukurova umudun toprakları diyebiliriz. Herkesten bir parça taşır, her yörenin insanı ruhundan ve acılarından bir damla ter halinde o kızıl toprağa bırakmıştır. Sofrasında bereketi isteyenler gelip yerleşmiş bu coğrafyaya. ‘Aslen nerelisin ?’  sorusu burada ‘Nasılsın?’ kadar sıradanken diğer bölgelerde yadırganır.

 Ben bu aykırılığın içinde bunca çatışmanın, başkaldırıların, umudun, geleneklerin, ihtirasların çatışmasını edebiyat dünyasında daha iyi sindirdim. Kitap çıkartmak için çok gençsin diyenlere sadece tebessüm edebiliyorum çünkü kelimeler ve sayfalar hayatımda o kadar çok yer edindi ki her şeyin en ince ayrıntısını betimlemek, anlatmak, yazmak istiyorum. Toplumla iç içe ne kadar çok şeye şahit oluyor insan! Bazen öyle duygulara bürünüyorum ki, bunca duygulara kelimeler yeter mi? Diyorum.  Bu topraklar Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi nice güzel insanları bu betimlediğim şeyler sayesinde kaleme tutundurdu. Yalın dil, halka bakan ve damarlardaki akan kanın hızını değiştirecek anlatım daima yüreğimden eksik olmaması için çabalayacağım.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise gençlerin kültür ve sanat alanındaki mücadelelerine her zaman destek vereceklerini belirterek, Aşikar Yapıcıer’i kutladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.