Diyaliz teknikerleri ve sağlık yönetimi bölümü mezunları ne zaman atanacak ?

GÜNDEM 14.07.2021 - 13:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2064+ kez okundu.
 

Diyaliz teknikerleri ve sağlık yönetimi bölümü mezunları ne zaman atanacak ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘sağlık yönetimi bölümü mezunları’ ve ‘diyaliz teknikerliği bölümü mezunlarının’ atama beklentilerini, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fahrettin Koca, 2020 yılında 195 sağlık personeli alımının yapıldığını açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık yönetimi bölümü mezunları ile diyaliz teknikerliği bölümü mezunlarının atama taleplerini, iki ayrı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.  Sağlık idarecisi/sağlık yöneticisi bölümü mezunları için atama yapılacak mıdır? Bu bölüm mezunlarının görev tanımı belirlenerek mağduriyetleri giderilecek midir? Yönetmeliğe göre her hastanenin en az bir diyaliz teknikeri çalıştırması ve yine yönetmeliğe göre 5 makinaya 1 diyaliz teknikeri düşmesi mevcut halde sağlanmış durumda mıdır? Yeni hastaneler ile iş alanının genişlemesi gerekirken, diyaliz teknikeri kadrosunun 1 veya 2 kişi ile sınırlı kalmasının nedeni nedir?” şeklinde sorular yöneltti.  CHP Milletvekili Gürer’in önergelerine yanıt veren Bakan Koca “Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında anılan bölüm mezunlarının atanabileceği bir unvan bulunmadığından, Bakanlığımız hizmet birimleri ve sağlık kumrularında Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında bir kadroya atanmaları mümkün bulunmamaktadır” dedi. Bakan Koca, söz konusu program mezunlarının ihtiyaç halinde Sağlık Bakanlığının ihdas edilen kadro imkanları ölçüsünde ve hizmet gerekleri dikkate alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği nitelik kodlan doğrultusunda Genel İdare Hizmetler Sınıfında (memur, VHKI...) istihdamları yapılabilmektedir” diye konuştu.  2020’DE 195 SAĞLIK PERSONELİ ATANDI  Sağlık Bakanı Koca, “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile diyaliz (sağlık teknikeri) branşında 2018 yılında 275 sağlık personeli, 2019 yılında 174 sağlık personeli ve 2020 yılında 195 sağlık personeli alımı planlanmış ve ÖSYM tarafından ilan edilerek yerleştirme işlemleri yapılmıştır. Önümüzdeki dönemlerde ilerleyen süreçte, KPSS ile yapılacak sağlık personeli alımlarında anılan branşta daha fazla personel istihdamı talebi planlamalarımızda değerlendirilecektir. Konuya gösterilen ilgiye teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.  MEZUN ÇOK, ATAMA AZ  Önerge sahibi Gürer ise Sağlık Yönetimi Bölümü 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin "Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" cetveli içinde "Sağlık İdarecisi/Sağlık Yöneticisi” kadrosu bulunmadığı için her yıl binlerce gencin bu bölümü okuyup mezun olduğunu fakat atamalarının yapılamadığını belirtti. SIRALAMALARI GERİDE KALIYOR  Ömer Fethi Gürer,  “24 bin Diyaliz Teknikerine 50 bin kişilik atamada 349 kontenjan, 12 bin kişilik atamada ise 20 kişilik kontenjan ayrılması mağduriyetlere çözüm olmamıştır. Her yıl mezun sayısının artmasıyla birlikte, 80 üstü puan alanlar eski sıralamalarını koruyamamakta ve 85 puan alanlar 2018’de ilk 80 kişinin içindeyken şu anda ilk 300 kişi içerisinde bulunarak sıralamaları gerilemiştir” diye konuştu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘sağlık yönetimi bölümü mezunları’ ve ‘diyaliz teknikerliği bölümü mezunlarının’ atama beklentilerini, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fahrettin Koca, 2020 yılında 195 sağlık personeli alımının yapıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık yönetimi bölümü mezunları ile diyaliz teknikerliği bölümü mezunlarının atama taleplerini, iki ayrı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Sağlık idarecisi/sağlık yöneticisi bölümü mezunları için atama yapılacak mıdır? Bu bölüm mezunlarının görev tanımı belirlenerek mağduriyetleri giderilecek midir? Yönetmeliğe göre her hastanenin en az bir diyaliz teknikeri çalıştırması ve yine yönetmeliğe göre 5 makinaya 1 diyaliz teknikeri düşmesi mevcut halde sağlanmış durumda mıdır?

Yeni hastaneler ile iş alanının genişlemesi gerekirken, diyaliz teknikeri kadrosunun 1 veya 2 kişi ile sınırlı kalmasının nedeni nedir?” şeklinde sorular yöneltti. 

CHP Milletvekili Gürer’in önergelerine yanıt veren Bakan Koca “Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında anılan bölüm mezunlarının atanabileceği bir unvan bulunmadığından, Bakanlığımız hizmet birimleri ve sağlık kumrularında Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında bir kadroya atanmaları mümkün bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Koca, söz konusu program mezunlarının ihtiyaç halinde Sağlık Bakanlığının ihdas edilen kadro imkanları ölçüsünde ve hizmet gerekleri dikkate alınarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği nitelik kodlan doğrultusunda Genel İdare Hizmetler Sınıfında (memur, VHKI...) istihdamları yapılabilmektedir” diye konuştu. 

2020’DE 195 SAĞLIK PERSONELİ ATANDI 

Sağlık Bakanı Koca, “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile diyaliz (sağlık teknikeri) branşında 2018 yılında 275 sağlık personeli, 2019 yılında 174 sağlık personeli ve 2020 yılında 195 sağlık personeli alımı planlanmış ve ÖSYM tarafından ilan edilerek yerleştirme işlemleri yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemlerde ilerleyen süreçte, KPSS ile yapılacak sağlık personeli alımlarında anılan branşta daha fazla personel istihdamı talebi planlamalarımızda değerlendirilecektir.

Konuya gösterilen ilgiye teşekkür ederim” açıklamasında bulundu. 

MEZUN ÇOK, ATAMA AZ 

Önerge sahibi Gürer ise Sağlık Yönetimi Bölümü 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin "Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" cetveli içinde "Sağlık İdarecisi/Sağlık Yöneticisi” kadrosu bulunmadığı için her yıl binlerce gencin bu bölümü okuyup mezun olduğunu fakat atamalarının yapılamadığını belirtti.

SIRALAMALARI GERİDE KALIYOR 

Ömer Fethi Gürer,  “24 bin Diyaliz Teknikerine 50 bin kişilik atamada 349 kontenjan, 12 bin kişilik atamada ise 20 kişilik kontenjan ayrılması mağduriyetlere çözüm olmamıştır. Her yıl mezun sayısının artmasıyla birlikte, 80 üstü puan alanlar eski sıralamalarını koruyamamakta ve 85 puan alanlar 2018’de ilk 80 kişinin içindeyken şu anda ilk 300 kişi içerisinde bulunarak sıralamaları gerilemiştir” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.