Doğu Sanayi Sitesi esnafı destek bekliyor

EKONOMİ 08.07.2021 - 10:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2675+ kez okundu.
 

Doğu Sanayi Sitesi esnafı destek bekliyor

Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkan ve yöneticileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Sosyal Tesisleri’nde Başkan Cafer Esendemir’le görüşen Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Necati Ortatepe ve Burhan Digicibaşı, önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Çetin; 57 milyon TL keşif bedeli ile 80 işyerini hak sahiplerine vermek adına büyük çaba gösterdiklerini, altyapı ve bordür taşlarının kendileri tarafından sağlandığını ancak asfalt yapımı noktasında zorlandıklarını, yerel yöneticilerden destek beklediklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’dan eksiklerin giderilmesi çalışmalarında destek gördüklerini, site esnafı adına bu anlamda kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti. Çetin, “Organize Sanayi Bölgesi içerisinde her biri 500 ile 900 m2 kapalı alana sahip 80 işyerinin bulunduğu Doğu Sanayi Sitesi kurduk. 24 Haziran 2021’de gerçekleştirdiğimiz ihalede; 57 milyon Tl keşif bedeli ile Adana ve Kayserili iki firma ortaklaşa girdikleri ihaleyi kazanarak, işi üstlendi. Burada Bin kişi istihdam edilecek. Ancak; işyerlerinin önündeki yolların bir an önce asfaltlanması gerekmektedir. Bu konuda yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Sitemizin tam anlamıyla hizmete girmesiyle birlikte istihdam yaratmanın yanı sıra kent ve ülke ekonomisine önemli kazançlar sağlayacaktır” dedi. ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, bugünkü ekonomik sıkıntılara rağmen, büyük bir özveriyle yatırım yapan girişimcilerin herkes tarafından teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Esendemir; site yönetiminin çalışmalarını takdirle karşıladığını, eksiklerin en kısa zsamanda giderilerek tam kapasiteyle çalışmalara başlamasını arzu ettiklerini kaydetti.  

Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkan ve yöneticileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Sosyal Tesisleri’nde Başkan Cafer Esendemir’le görüşen Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Necati Ortatepe ve Burhan Digicibaşı, önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Çetin; 57 milyon TL keşif bedeli ile 80 işyerini hak sahiplerine vermek adına büyük çaba gösterdiklerini, altyapı ve bordür taşlarının kendileri tarafından sağlandığını ancak asfalt yapımı noktasında zorlandıklarını, yerel yöneticilerden destek beklediklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’dan eksiklerin giderilmesi çalışmalarında destek gördüklerini, site esnafı adına bu anlamda kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Çetin, “Organize Sanayi Bölgesi içerisinde her biri 500 ile 900 m2 kapalı alana sahip 80 işyerinin bulunduğu Doğu Sanayi Sitesi kurduk. 24 Haziran 2021’de gerçekleştirdiğimiz ihalede; 57 milyon Tl keşif bedeli ile Adana ve Kayserili iki firma ortaklaşa girdikleri ihaleyi kazanarak, işi üstlendi. Burada Bin kişi istihdam edilecek. Ancak; işyerlerinin önündeki yolların bir an önce asfaltlanması gerekmektedir. Bu konuda yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Sitemizin tam anlamıyla hizmete girmesiyle birlikte istihdam yaratmanın yanı sıra kent ve ülke ekonomisine önemli kazançlar sağlayacaktır” dedi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, bugünkü ekonomik sıkıntılara rağmen, büyük bir özveriyle yatırım yapan girişimcilerin herkes tarafından teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Esendemir; site yönetiminin çalışmalarını takdirle karşıladığını, eksiklerin en kısa zsamanda giderilerek tam kapasiteyle çalışmalara başlamasını arzu ettiklerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.