DOKTORA ÖDÜL YERİNE CEZA!

GÜNDEM 08.10.2021 - 15:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2140+ kez okundu.
 

DOKTORA ÖDÜL YERİNE CEZA!

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, pandemi sürecinde ölümü göze alarak sağlık hizmeti veren hekimlere ödül yerine ceza verir gibi yönetmelik hazırlandığını söyledi.
Resmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepkiler sürüyor. Menteş, Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliğindeki mevcut sorunları çözmek yerine, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına daha da yük bindiren ve ceza vermeyi öngören yönetmelik değişikliğinde ısrar ettiğini söyledi.    Hem alım gücünün gün geçtikçe azaldığını hem de her gün birinci basamak sisteminde çalışanlara yeni angaryalar eklendiğine dikkat çeken Menteş, “Sağlıkla ilgili yapılacak değişikler, sahada çalışan emekçiler ve onların odaları dernekleri ve sendikaları ile birlikte yapılmalıdır. Yönetmelik geri çekilene kadar eylem ve açıklamalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, pandemi sürecinde ölümü göze alarak sağlık hizmeti veren hekimlere ödül yerine ceza verir gibi yönetmelik hazırlandığını söyledi.

Resmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepkiler sürüyor. Menteş, Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliğindeki mevcut sorunları çözmek yerine, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına daha da yük bindiren ve ceza vermeyi öngören yönetmelik değişikliğinde ısrar ettiğini söyledi. 

 

Hem alım gücünün gün geçtikçe azaldığını hem de her gün birinci basamak sisteminde çalışanlara yeni angaryalar eklendiğine dikkat çeken Menteş, “Sağlıkla ilgili yapılacak değişikler, sahada çalışan emekçiler ve onların odaları dernekleri ve sendikaları ile birlikte yapılmalıdır. Yönetmelik geri çekilene kadar eylem ve açıklamalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.