E-ticaret dünyasında kullanıcı sayısı 2,2 kat arttı

TEKNOLOJİ 12.07.2021 - 12:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1315+ kez okundu.
 

E-ticaret dünyasında kullanıcı sayısı 2,2 kat arttı

Pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, ekonomik ve teknolojik gelişmeler, tüketici alışveriş trendlerini de değiştirmiş durumda. Bugünün dünya düzeni, alışveriş alışkanlıklarında da online ortamda devam ediyor.   Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla sunan İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 2021’nin ilk 6 aylık döneminde sitelerini 9,5 milyona yakın kullanıcının ziyaret ettiğini ve bu süreçte 81 milyondan fazla sayfa görüntülemesi elde ettiklerini belirtiyor.  Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, beraberinde çok sayıda sektörü de etkilemiş durumda. Pandemi döneminde değişen alışkanlıklar ve beklentilerle durdurulamaz bir ivme kazanan e-ticaret sektörü, hem tüketicilerin hem de işletmelerin hayatında köklü değişikliklere neden oldu.  35 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı 2,2 kat arttı E-ticaret platformlarından İncehesap.com, 2021’in ilk 6 ayında tüketici elektroniği alışveriş trendlerini açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, 2020-2021 ilk 6 aylık dönem kıyaslandığında, kadın ziyaretçilerin sayısı 53 arttı. 35 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı 2,2 kat arttı. 35 yaş ve üzerindeki kullanıcıların en çok ziyaret ettiği 5 kategori, sırasıyla hazır bilgisayar sistemleri, ekran kartları, klavyeler, cep telefonları ve notebooklar oldu. Kadınların en çok ziyaret ettiği 5 kategori ise, sırasıyla hazır bilgisayar sistemleri, klavyeler, ekran kartları, kulaklıklar ve cep telefonları oldu.  250 binden fazla ürün satışı gerçekleştirildi 2021’nin ilk 6 aylık döneminde; bir günde gerçekleşen en yüksek ciro 3,4 milyon+ seviyesindeyken, bir günde gerçekleşen ürün satış adedi 4 bin seviyesinde seyretti. Toplamda ise, 250 binden fazla ürün satışı gerçekleştirildi.  Akıllı bilekliklerin satışları 8,9 kat büyüdü İncehesap.com’un araştırma verilerine göre 2020-2021 ilk 6 aylık dönem kıyaslandığında, toplam ciro 65 oranında arttı. Pandemi döneminde mobilite ile ilgili ürünlerin satışlarında düşüş yaşandığını söyleyen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 2021 yılında normalleşme süreciyle birlikte, giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışı 5,2 kat artarken, yalnızca akıllı bilekliklerin satışları 8,9 kat büyüdüğünü belirtti. Beyaz eşya kategorisinde bazı ticari hamleler yaptıklarını belirten Nurettin Erzen, beyaz eşya ürünlerinin satışlarının, 55 oranında arttığını, yalnızca bulaşık makinelerinde 7,3 kat artış gözlemlediklerini sözlerine ekledi. Cep telefon kategorisinde de ticari bir hamleler yaptıklarını belirten Erzen, cep telefonu satışlarında 78’lik bir büyüme yaşandığını, 2021 yılında 12 binden fazla bilgisayarı müşterileriyle buluşturduğunu söylüyor. 2021 yılında 125 binden fazla bilgisayar bileşenini müşterileriyle buluşturan İncehesap.com, 2021 yılında 64 binden fazla çevre birimi ürününü müşterisiyle bir araya getirerek yalnızca mouse ürünlerinde 56’lık bir satış artışı yaşadı. 

Pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, ekonomik ve teknolojik gelişmeler, tüketici alışveriş trendlerini de değiştirmiş durumda. Bugünün dünya düzeni, alışveriş alışkanlıklarında da online ortamda devam ediyor.

 

Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla sunan İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 2021’nin ilk 6 aylık döneminde sitelerini 9,5 milyona yakın kullanıcının ziyaret ettiğini ve bu süreçte 81 milyondan fazla sayfa görüntülemesi elde ettiklerini belirtiyor. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, beraberinde çok sayıda sektörü de etkilemiş durumda. Pandemi döneminde değişen alışkanlıklar ve beklentilerle durdurulamaz bir ivme kazanan e-ticaret sektörü, hem tüketicilerin hem de işletmelerin hayatında köklü değişikliklere neden oldu. 

35 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı 2,2 kat arttı

E-ticaret platformlarından İncehesap.com, 2021’in ilk 6 ayında tüketici elektroniği alışveriş trendlerini açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, 2020-2021 ilk 6 aylık dönem kıyaslandığında, kadın ziyaretçilerin sayısı 53 arttı. 35 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı 2,2 kat arttı. 35 yaş ve üzerindeki kullanıcıların en çok ziyaret ettiği 5 kategori, sırasıyla hazır bilgisayar sistemleri, ekran kartları, klavyeler, cep telefonları ve notebooklar oldu.

Kadınların en çok ziyaret ettiği 5 kategori ise, sırasıyla hazır bilgisayar sistemleri, klavyeler, ekran kartları, kulaklıklar ve cep telefonları oldu. 

250 binden fazla ürün satışı gerçekleştirildi

2021’nin ilk 6 aylık döneminde; bir günde gerçekleşen en yüksek ciro 3,4 milyon+ seviyesindeyken, bir günde gerçekleşen ürün satış adedi 4 bin seviyesinde seyretti. Toplamda ise, 250 binden fazla ürün satışı gerçekleştirildi. 

Akıllı bilekliklerin satışları 8,9 kat büyüdü

İncehesap.com’un araştırma verilerine göre 2020-2021 ilk 6 aylık dönem kıyaslandığında, toplam ciro 65 oranında arttı. Pandemi döneminde mobilite ile ilgili ürünlerin satışlarında düşüş yaşandığını söyleyen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 2021 yılında normalleşme süreciyle birlikte, giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışı 5,2 kat artarken, yalnızca akıllı bilekliklerin satışları 8,9 kat büyüdüğünü belirtti. Beyaz eşya kategorisinde bazı ticari hamleler yaptıklarını belirten Nurettin Erzen, beyaz eşya ürünlerinin satışlarının, 55 oranında arttığını, yalnızca bulaşık makinelerinde 7,3 kat artış gözlemlediklerini sözlerine ekledi.

Cep telefon kategorisinde de ticari bir hamleler yaptıklarını belirten Erzen, cep telefonu satışlarında 78’lik bir büyüme yaşandığını, 2021 yılında 12 binden fazla bilgisayarı müşterileriyle buluşturduğunu söylüyor. 2021 yılında 125 binden fazla bilgisayar bileşenini müşterileriyle buluşturan İncehesap.com, 2021 yılında 64 binden fazla çevre birimi ürününü müşterisiyle bir araya getirerek yalnızca mouse ürünlerinde 56’lık bir satış artışı yaşadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.