EducationUSA ile ABD’de üniversite fırsatı

EĞİTİM 27.06.2021 - 19:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2539+ kez okundu.
 

EducationUSA ile ABD’de üniversite fırsatı

      Amerika’daki 4 bin üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilere ücretsiz danışmanlık veren ABD dışişleri Bakanlığı’na bağlı EducationUSA Adana ofisi Community College olarak bilinen 2 yıllık üniversiteler bilgilendirmesi yaptı   GÜNDOĞDU: ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ŞANS   Dr. Gökhan Gündoğdu, EducationUSA’nın Adana ve bölge illerimizdeki öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü. ABD’de bulunan tüm üniversitelere eğitim konusunda hem ücretsiz hemde sağlıklı hizmet veriliyor” dedi.   COMMUNITY COLLEGE NEDİR?   EducationUSA Adana Bölge Koordinatörü Tuba Bada ise ‘Community College nedir?’ sorusuna “İki yıllık yükseköğrenim kurumları. İki yılın sonunda ön lisans diploması veriyorlar. Fakat bizdeki yüksekokul kavramı ile karşılaştırmamak lazım. Amerika’da 4 yıllık üniversite bitirmek için 120 kredilik ders almanız gerek. Bütün yükseköğretim kurumlarında 1. yılda temel dersler alınıyor. İkinci yılda yavaş yavaş temel bölüm derslerine geçiliyor. İki yıllık okul mezunu bu yılın sonunda 60 krediyi tamamlayıp mezun oluyor. Dört yıllığa devam edenler bölüme özel dersler almaya devam edip 4 yılın sonunda lisans diploması alıyor”yanıtını verdi.   ÜCRETLERİ NASIL   Tuba Bada, ABD’de 2 yıllık üniversitelerin ücretleri konusunda ise “Yıllık ortalama 20 bin dolara her şey dahil ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz” dedi.   2 YILLIKTAN 4 YILLIĞA GEÇİŞ NASIL Tuba Bada, “Çok mümkün. Çoğu öğrenci bu hedefle 2 yıllığa girmek istiyor. İlk iki yıl temel dersleri tamamlıyorlar. Ve yıllık olarak 4 yıllık üniversitelerin yarısı gibi bir ücret ödeyerek mezun oluyorlar. Sonra CC’ların anlaşmalı olduğu 4 yıllık üniversitelere transfer yapıyorlar. Bu süreci CC’lardaki danışmanlar takip ediyor ve size yardımcı oluyor. 4 yıllık üniversiteye geçiş kolay bir şekilde çözümleniyor.  

 

 

 

Amerika’daki 4 bin üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilere ücretsiz danışmanlık veren ABD dışişleri Bakanlığı’na bağlı EducationUSA Adana ofisi Community College olarak bilinen 2 yıllık üniversiteler bilgilendirmesi yaptı

 

GÜNDOĞDU: ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ŞANS

 

Dr. Gökhan Gündoğdu, EducationUSA’nın Adana ve bölge illerimizdeki öğrencilerimiz için büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü. ABD’de bulunan tüm üniversitelere eğitim konusunda hem ücretsiz hemde sağlıklı hizmet veriliyor” dedi.

 

COMMUNITY COLLEGE NEDİR?

 

EducationUSA Adana Bölge Koordinatörü Tuba Bada ise ‘Community College nedir?’ sorusuna “İki yıllık yükseköğrenim kurumları. İki yılın sonunda ön lisans diploması veriyorlar. Fakat bizdeki yüksekokul kavramı ile karşılaştırmamak lazım. Amerika’da 4 yıllık üniversite bitirmek için 120 kredilik ders almanız gerek. Bütün yükseköğretim kurumlarında 1. yılda temel dersler alınıyor. İkinci yılda yavaş yavaş temel bölüm derslerine geçiliyor. İki yıllık okul mezunu bu yılın sonunda 60 krediyi tamamlayıp mezun oluyor. Dört yıllığa devam edenler bölüme özel dersler almaya devam edip 4 yılın sonunda lisans diploması alıyor”yanıtını verdi.

 

ÜCRETLERİ NASIL

 

Tuba Bada, ABD’de 2 yıllık üniversitelerin ücretleri konusunda ise “Yıllık ortalama 20 bin dolara her şey dahil ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz” dedi.

 

2 YILLIKTAN 4 YILLIĞA GEÇİŞ NASIL

Tuba Bada, “Çok mümkün. Çoğu öğrenci bu hedefle 2 yıllığa girmek istiyor. İlk iki yıl temel dersleri tamamlıyorlar. Ve yıllık olarak 4 yıllık üniversitelerin yarısı gibi bir ücret ödeyerek mezun oluyorlar. Sonra CC’ların anlaşmalı olduğu 4 yıllık üniversitelere transfer yapıyorlar. Bu süreci CC’lardaki danışmanlar takip ediyor ve size yardımcı oluyor. 4 yıllık üniversiteye geçiş kolay bir şekilde çözümleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.